Misterul „Elodiei din Vulcan”, dezgropat de procurori după aproape 15 ani

Cazul dispariţiei misterioase a unei femei din Vulcan, în urmă cu mai bine de 14 ani, ar putea să fie elucidat în cele din urmă. Procurorii hunedoreni fac cercetări, iar dosarul de dispariţie s-a transformat în unul de suspiciune de omor.

garaj1Procurorii hunedoreni, ajutaţi de poliţişti criminalişti din judeţul Hunedoara şi judeţele învecinate au răscolit, joi, mai multe locaţii din Valea Jiului şi au decsis în garajul lângă care femeia – Hilda Codorean – ar fost văzută ultima dată. Aceasta era angajată ca lăcătuş la Preparaţia Coroieşti şi tocmai ieşise din schimbul I, în jurul amiezii. Cei care au văzut-o înainte de dispariţia misterioasă au declarat la vremea respectivă că vorbea cu un coleg de serviciu, un maistru de la Preparaţai Coroieşti, lângă garajul acestuia situat în aproprierea haldei de steril. De acolo, firul s-a rupt. Femeia nu a mai ajuns acasă şi ani de zile nu s-a mai ştiut nimic de ea. Iniţial, cazul a fost tratat ca unul de dispariţie, iar poliţiştii hunedoreni au parcurs toată procedura legală în aceste situaţii, femeia fiind dată inclusiv în urmărire naţională şi internaţională. În zadar, însă, pentru că nimeni nu a reuşit să dea de urma ei, vie sau moartă, de parcă o înghiţise pământul.

Disparţie transformată în suspiciune de omor

Anul trecut au apărut informaţii conform cărora cadavrul unei persoane de sex feminin, îngropat în steril, a fost scos la suprafaţă de cupa unui excavator. Nimeni însă nu le-a confirmat oficial, iar între timp zvonurile s-au stins. Foştii colegi ai femeii nu mai lucrează al Preparaţie, toţi sunt pensionari, la fel ca şi bărbatul cu care aceasta vorbise înainte de disapariţie. Şi garajul respectiv aparţine acum altei familii, care a fost la fel de surprinsă, joi, când poliţiştii au descins la acea locaţie şi s-au apucat de săpat. În urmă cu doi ani, procurorii hunedoreni au decis un dosar în acest caz sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor. „Confirmăm că la data de 12 februarie 2015 pe raza localităţii Vulcan se efectuează activităţi judiciare în instrumentarea unei cauze mai vechi, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în anul 2012, privind suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni de omor. La activităţile de cercetare penală, inclusiv percheziţii, participă poliţişti şi criminalişti din judeţul nostru şi din judeţe învecinate şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind utilizate tehnici criminalistice noi în vederea strângerii probelor necesare lămuririi cauzei. În acest stadiu al cercetării nu putem furniza alte detalii nici referitoare la presupusa victimă şi nici presupusul autor”, a declarat procuror Mirela Negruţiu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă tribunalul Hunrdoara. Ce anume au căutat procurorii şi poliţiştii şi ce au descoperit, rămâne să aflăm imediat după ce anchetatorii vor avea certitudini.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului