Misterul „Elodiei din Vulcan”, dezgropat de procurori după aproape 15 ani

Cazul dispariţiei misterioase a unei femei din Vulcan, în urmă cu mai bine de 14 ani, ar putea să fie elucidat în cele din urmă. Procurorii hunedoreni fac cercetări, iar dosarul de dispariţie s-a transformat în unul de suspiciune de omor.

garaj1Procurorii hunedoreni, ajutaţi de poliţişti criminalişti din judeţul Hunedoara şi judeţele învecinate au răscolit, joi, mai multe locaţii din Valea Jiului şi au decsis în garajul lângă care femeia – Hilda Codorean – ar fost văzută ultima dată. Aceasta era angajată ca lăcătuş la Preparaţia Coroieşti şi tocmai ieşise din schimbul I, în jurul amiezii. Cei care au văzut-o înainte de dispariţia misterioasă au declarat la vremea respectivă că vorbea cu un coleg de serviciu, un maistru de la Preparaţai Coroieşti, lângă garajul acestuia situat în aproprierea haldei de steril. De acolo, firul s-a rupt. Femeia nu a mai ajuns acasă şi ani de zile nu s-a mai ştiut nimic de ea. Iniţial, cazul a fost tratat ca unul de dispariţie, iar poliţiştii hunedoreni au parcurs toată procedura legală în aceste situaţii, femeia fiind dată inclusiv în urmărire naţională şi internaţională. În zadar, însă, pentru că nimeni nu a reuşit să dea de urma ei, vie sau moartă, de parcă o înghiţise pământul.

Disparţie transformată în suspiciune de omor

Anul trecut au apărut informaţii conform cărora cadavrul unei persoane de sex feminin, îngropat în steril, a fost scos la suprafaţă de cupa unui excavator. Nimeni însă nu le-a confirmat oficial, iar între timp zvonurile s-au stins. Foştii colegi ai femeii nu mai lucrează al Preparaţie, toţi sunt pensionari, la fel ca şi bărbatul cu care aceasta vorbise înainte de disapariţie. Şi garajul respectiv aparţine acum altei familii, care a fost la fel de surprinsă, joi, când poliţiştii au descins la acea locaţie şi s-au apucat de săpat. În urmă cu doi ani, procurorii hunedoreni au decis un dosar în acest caz sub suspiciunea săvârşirii infracţiunii de omor. „Confirmăm că la data de 12 februarie 2015 pe raza localităţii Vulcan se efectuează activităţi judiciare în instrumentarea unei cauze mai vechi, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în anul 2012, privind suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni de omor. La activităţile de cercetare penală, inclusiv percheziţii, participă poliţişti şi criminalişti din judeţul nostru şi din judeţe învecinate şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind utilizate tehnici criminalistice noi în vederea strângerii probelor necesare lămuririi cauzei. În acest stadiu al cercetării nu putem furniza alte detalii nici referitoare la presupusa victimă şi nici presupusul autor”, a declarat procuror Mirela Negruţiu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă tribunalul Hunrdoara. Ce anume au căutat procurorii şi poliţiştii şi ce au descoperit, rămâne să aflăm imediat după ce anchetatorii vor avea certitudini.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara