Misiune dificilă prin zăpada de aproape doi metri, pentru salvamontiști

Misiune dificilă pentru salvamontiştii hunedoreni, chemaţi, miercuri seara, în ajutorul unei femei imobilizate la pat, care se simţea rău. Pentru a ajunge la casa acesteia, din cătunul Meria aflat în Munţii Poiana Ruscă, au trebuit să străbată un drum dificil de munte, care era blocat în unele locuri de nămeţi de aproape doi metri. „Din cauza faptului că drumul este înzăpezit şi greu practicabil, iar ambulanţa nu poate urca, s-a acţionat cu un ATV şenilat dotat cu targă Akja”, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Apelul la 112 a fost înregistrat miercuri, în jurul orei 20.00. ATV-ul salvamontiştilor a rămas blocat în zăpadă, astfel că au fost nevoiţi să continue deplasarea pe schiuri, până la casa femeii. Aceasta a fost preluată cu o targă şi coborâtă la Lunca Cernii de Jos, unde era aşteptată de echipajul medical al Ambulanţei pentru a fi transportată la spital.

„Acţiunea s-a încheiat dimineaţa în jurul orei 08:00, cu predarea bolnavei la echipajul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara. Au participat 7 salvatori montani şi 2 aparţinători”, a informat Salvamont Hunedoara.
FOTO: Salvamont Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara