Misiune dificilă prin zăpada de aproape doi metri, pentru salvamontiști

Misiune dificilă pentru salvamontiştii hunedoreni, chemaţi, miercuri seara, în ajutorul unei femei imobilizate la pat, care se simţea rău. Pentru a ajunge la casa acesteia, din cătunul Meria aflat în Munţii Poiana Ruscă, au trebuit să străbată un drum dificil de munte, care era blocat în unele locuri de nămeţi de aproape doi metri. „Din cauza faptului că drumul este înzăpezit şi greu practicabil, iar ambulanţa nu poate urca, s-a acţionat cu un ATV şenilat dotat cu targă Akja”, a informat Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Apelul la 112 a fost înregistrat miercuri, în jurul orei 20.00. ATV-ul salvamontiştilor a rămas blocat în zăpadă, astfel că au fost nevoiţi să continue deplasarea pe schiuri, până la casa femeii. Aceasta a fost preluată cu o targă şi coborâtă la Lunca Cernii de Jos, unde era aşteptată de echipajul medical al Ambulanţei pentru a fi transportată la spital.

„Acţiunea s-a încheiat dimineaţa în jurul orei 08:00, cu predarea bolnavei la echipajul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara. Au participat 7 salvatori montani şi 2 aparţinători”, a informat Salvamont Hunedoara.
FOTO: Salvamont Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!