Misiune dificilă a pompierilor, după explozia care a lăsat în beznă un cartier din Hunedoara

incendiu orastie (15)Pompierii hunedoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii la o staţie electrică de la marginea Hunedoarei. Flăcările au mistuit mai multe transformatoare de curent, iar incendiul a dus scoaterea din funcţiune a reţelei de electricitate, în mai multe cartiere ale municipiului.

„Potrivit procedurilor de intervenţie în asemenea cazuri şi pentru siguranţa pompierilor aceştia au putut interveni doar după deconectarea de la curent a staţiei cu o putere de 110 kilovolţi şi doar cu permisiunea specialiştilor. Echipa de intervenţie a societăţii de distribuţie a curentului electric s-a constituit şi a ajuns la locul incendiului în aproximativ o oră, timp necesar şi realizării manevrelor de deconectare şi legare la pământ, activităţi realizate împreună cu personalul Transelectrica, coordonate de dispecer”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În incendiu au ars aproximativ 100 litri de ulei de transformator şi au fost degradate 3 transformatoare de curent, un transformator de tensiune, un separator de linie precum şi geamul stânga spate al unui autovehicul şi vopseaua de pe capota şi plafonul acestuia, aflat pe o proprietate din vecinătatea staţiei. Cel mai probabil, potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara, incendiul a fost generat de un scurtcircuit electric, primul material care a ars fiind uleiul de transformator.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara