MIŞCĂRI ÎN POLITICĂ. Mircea Moloţ a demisionat de la şefia ALDE Hunedoara

84

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, 2 octombrie 2019, la sediul organizaţiei ALDE Hunedoara. Fostul preşedinte şi-a înaintat demisia, marţi, în Biroul Executiv Naţional, dar va rămâne vicepreşedinte ALDE la nivel naţional şi simplu membru în filiala judeţeană. Deputatul Marius Surgent a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene

„Mi-am anunţat colegii la ultima şedinţă de Birou Teritorial care a fost joia trecută. A fost, cred, prima şedinţă în care nu mi-au ieşit cărţile aşa cum mi-am dorit şi mi s-a spus asta de către un coleg. Spun că nu mi-au ieşit cărţile fiindcă niciunul din cei prezenţi nu a fost de acord cu demisa mea, deşi demisia este un act unilateral. Cred că ar fi trebuit să o fac mai demult, imediat după alegerile euro-parlamentare. Mă bucur că noi beneficiem de un parlamentar aici (în judeţ, n.red.) şi cred că ar fi cazul să mai tragă şi domnia sa la muncă în teritoriu, că în Parlament văd că e prezent. Sper să fie prezent şi în teritoriu şi să avem rezultate bune, atât la prezidenţiale, cât şi la celelalte alegeri care vin anul viitor”, a declarat Mircea Moloţ.

Marius Srugent, numit preşedinte

Deputatul ALDE Hunedoara spune că el a aflat de demisie abia miercuri dimineaţa, odată cu ceilalţi colegi de filială, ceea ce pare nesincer pentru un politician uns cu toate alifiile pe care numai de naivitate sau inocenţă nu-l putem suspecta. „Eu am declarat public că nu candidez împotriva lui (Moloţ) şi îl susţin ca preşedinte. Nu i-am contestat autoritatea niciodată timp de trei ani. La Congres, acum doi ani şi jumătate, eu sunt singurul parlamentar ALDE care nu am candidat şi nu am intrat în Biroul Politic Executiv. Moloţ este un om care şi-a pus amprenta asupra judeţului mult timp, l-am susţinut şi noi amândoi am obţinut post de vicepreşedinte la nivel naţional ceea ce este mult”, ne-a declarat deputatul ALDE. Ca preşedinte interimar la Hunedoara, Surgent vrea să „deschidă partidul” (închis de cine?) şi să rămână cu toţi colegii alături. „Îmi doresc să deschidem partidul şi să atragem alături de noi oameni cât mai mulţi şi cât mai buni pentru a avea un rezultat foarte-foarte bun la locale. ALDE a reuşit să treacă peste şocul ieşirii de la guvernare. Sperăm ca în scurt timp să ne refacem grupurile parlamentare şi să ne facem treaba la alegerile prezidenţiale, iar după aceea va trebui să ne ocupăm cu maximă seriozitate pentru întărirea organizaţiilor judeţene şi locale pentru alegerile locale pentru că acelea sunt cele mai importante care vor urma”, a fost prima declaraţie de presă a noului preşedinte ALDE Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *