“În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate şi curăţată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă.
Nu cred că este o soluţie ceea ce s-a întâmplat. Soluţia cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanţă am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a afirmat Popescu la Digi24.
Acesta a precizat că speră ca procedura de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara să se finalizeze într-o lună şi jumătate.
„Este vorba de separarea Termocentralei de la Paroşeni, împreună cu cele patru mine, într-o societate prin dare în plată către ANAF şi preluarea datoriilor, ştergerea datoriilor şi revenirea în circuitul economic prin Ministerul Energiei, şi Termocentrala de la Mintia către administraţia locală, Consiliul Judeţean sau Primărie”.
SURSA: adevarul.ro