Militar, dispărut pe frontul din Odessa, căutat de familie după 70 de ani

Familia unui fost militar hunedorean dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial face demersuri pentru a da de urmele acestuia. Nepoţii lui Nicolae Grecu i-au făcut cunoscută povestea acestuia pe Internet, pentru a strânge informaţii care ar putea ajuta la găsirea lui.

militar mik

Nicolae Grecu a fost văzut ultima dată de familia sa înainte de a pleca pe frontul din Odessa, în 1942. Avea la acea vreme 24 de ani, şi tocmai fusese decorat cu Medalia Bărbăţie şi Credinţă, „pentru faptele de arme săvârşite în Războiul contra Rusiei Sovietice în 1941”. Acest document a fost ultimul privitor la fostul militar. „Am găsit întâmplător brevetul pentru decorarea sa, împreună cu alte documente personale ale bunicului meu, cărţi poştale, scrisori şi fotografii, şi am apelat la autorităţi în speranţa că vom afla mai multe informaţii despre el. Nu se ştie dacă trăieşte sau nu. Ar avea 95 de ani acum”, spune Georgeta, nepoata fostului militar.

Apropiaţii urmaşilor militarului hunedorean au publicat pe Internet fotografiile acestuia şi corespondenţa sa. „Domnul Grecu Nicolae a plecat pe front și nu s-a mai întors acasă. Familia nu știe nimic despre el, iar oficial nu se știe dacă este în viață sau nu. Pe lângă demersurile instituționale, am solicitat acceptul moștenitorilor de a publica aceste documente astfel încât să sporim șansele de a afla ceva despre persoana pe care o căutăm. Orice informație este binevenită”, scriu iniţiatorii acţiunii de căutare a hunedoreanului dat dispărut de peste 70 de ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj