Militar, dispărut pe frontul din Odessa, căutat de familie după 70 de ani

Familia unui fost militar hunedorean dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial face demersuri pentru a da de urmele acestuia. Nepoţii lui Nicolae Grecu i-au făcut cunoscută povestea acestuia pe Internet, pentru a strânge informaţii care ar putea ajuta la găsirea lui.

militar mik

Nicolae Grecu a fost văzut ultima dată de familia sa înainte de a pleca pe frontul din Odessa, în 1942. Avea la acea vreme 24 de ani, şi tocmai fusese decorat cu Medalia Bărbăţie şi Credinţă, „pentru faptele de arme săvârşite în Războiul contra Rusiei Sovietice în 1941”. Acest document a fost ultimul privitor la fostul militar. „Am găsit întâmplător brevetul pentru decorarea sa, împreună cu alte documente personale ale bunicului meu, cărţi poştale, scrisori şi fotografii, şi am apelat la autorităţi în speranţa că vom afla mai multe informaţii despre el. Nu se ştie dacă trăieşte sau nu. Ar avea 95 de ani acum”, spune Georgeta, nepoata fostului militar.

Apropiaţii urmaşilor militarului hunedorean au publicat pe Internet fotografiile acestuia şi corespondenţa sa. „Domnul Grecu Nicolae a plecat pe front și nu s-a mai întors acasă. Familia nu știe nimic despre el, iar oficial nu se știe dacă este în viață sau nu. Pe lângă demersurile instituționale, am solicitat acceptul moștenitorilor de a publica aceste documente astfel încât să sporim șansele de a afla ceva despre persoana pe care o căutăm. Orice informație este binevenită”, scriu iniţiatorii acţiunii de căutare a hunedoreanului dat dispărut de peste 70 de ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar