Militar, dispărut pe frontul din Odessa, căutat de familie după 70 de ani

Familia unui fost militar hunedorean dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial face demersuri pentru a da de urmele acestuia. Nepoţii lui Nicolae Grecu i-au făcut cunoscută povestea acestuia pe Internet, pentru a strânge informaţii care ar putea ajuta la găsirea lui.

militar mik

Nicolae Grecu a fost văzut ultima dată de familia sa înainte de a pleca pe frontul din Odessa, în 1942. Avea la acea vreme 24 de ani, şi tocmai fusese decorat cu Medalia Bărbăţie şi Credinţă, „pentru faptele de arme săvârşite în Războiul contra Rusiei Sovietice în 1941”. Acest document a fost ultimul privitor la fostul militar. „Am găsit întâmplător brevetul pentru decorarea sa, împreună cu alte documente personale ale bunicului meu, cărţi poştale, scrisori şi fotografii, şi am apelat la autorităţi în speranţa că vom afla mai multe informaţii despre el. Nu se ştie dacă trăieşte sau nu. Ar avea 95 de ani acum”, spune Georgeta, nepoata fostului militar.

Apropiaţii urmaşilor militarului hunedorean au publicat pe Internet fotografiile acestuia şi corespondenţa sa. „Domnul Grecu Nicolae a plecat pe front și nu s-a mai întors acasă. Familia nu știe nimic despre el, iar oficial nu se știe dacă este în viață sau nu. Pe lângă demersurile instituționale, am solicitat acceptul moștenitorilor de a publica aceste documente astfel încât să sporim șansele de a afla ceva despre persoana pe care o căutăm. Orice informație este binevenită”, scriu iniţiatorii acţiunii de căutare a hunedoreanului dat dispărut de peste 70 de ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara