Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului

Peste 10.000 de puieţi de păstrăv de 6 luni şi alţi 1.200 de puieţi de păstrăv de 12 luni au fost eliberaţi în râurile de munte Lăpuşnicul Mare, Lăpuşnicul Mic, Şes, Mare şi lacul Gura Apei, în fondurile piscicole administrate de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcţiei Silvice Hunedoara.ţ

„Puieţii de păstrăv au fost transportaţi cu hidrobionul, pentru a nu prelungi perioada de stres la care este supus peştele în timpul transportului până la fondurile piscicole. Puieţii au fost tot timpul în submersie, temperatura apei fiind egalizată înainte eliberării în râurile de munte”, a informat Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva.

Puieţii de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Roşcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra din cadrul Romsilva – Directia Silvică Hunedoara. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a informat că repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieţi de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

„Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă reţea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte şi 4.700 hectare de lacuri de munte”, a informat Romsilva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical