Mii de pelerini la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop

Aproape 5.000 de oameni au venit la Mănăstirea Prislop pentru a se ruga în fața mormântului părintelui Arsenie Boca (1910 – 1989).

La intrarea în lăcașul din Țara Hațegului, au fost afișate panouri în care li se indica oaspeților săi că purtatul măștii de protecție este obligatoriu. Mulți dintre ei s-au conformat cerințelor reprezentanților mănăstirii, însă alți pelerini nu au dat importanță acestora, chiar dacă au avut de așteptat zeci de minute la coadă, în mulțimea de oameni care a urcat pe aleea cimitirului, spre mormântul duhovnicului. Un dispozitiv de igienizat mâinile a fost amplasat la poartă, lângă câteva afișe în care se recomanda păstrarea distanței de 1,5 metri între pelerini.

Duminică, numărul autocarelor care aduc pelerini la mormântul lui Arsenie Boca a fost mai redus decât în lunile de vară, însă câteva sute de mașini au ocupat, de la primele ore ale dimineții parcarea din fața mănăstirii și marginile șoselei Silvașul de Sus – Mănăstirea Prislop. Din cauza aglomerației, s-au format cozi de peste un kilometru de autoturisme parcate, iar polițiștii le-au indicat șoferilor să își lase mașinile până aproape de satul Silvașul de Sus și să își continue drumul spre mănăstire, pe jos.

Mănăstirea Prislop datează din secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost locul a numeroase evenimente care au intrat în istorie. Locul din Ţara Haţegului a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile favorite ale pelerinilor din toate colţurile ţării datorită călugărului Arsenie Boca, înmormântat aici.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!