Mii de locuințe din Deva, fără căldură după oprirea Termocentralei Mintia

Peste 4.000 de apartamente din Deva, dar și clădiri publice, au rămas fără căldură și apă caldă. Vineri dimineață, termocentrala Mintia a fost oprită.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a transmis, vineri, un comunicat de presă în care a precizat că „din cauza disfuncționalităților apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de vineri 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum și a încălzirii în municipiul Deva. Activitatea Termocentralei Mintia va fi reluată în momentul reînceperii activității de extracție a cărbunelui în Valea Jiului”.

Potrivit liderului de sindicat Cristian Iștoc, de la Mintia, de vineri dimineață, în jurul orei 1, termocentrala nu mai furnizează agent termic şi energie electrică rețelei de termoficare. Este pentru a patra oară în ultimele șase luni când termocentrala din vecinătatea Devei este oprită, neavând stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona

Aproape o sută de angajaţi ai termocentralei au protestat, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că se întârzie, cu zece zile, plata salariilor în cadrul CEH. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!