Mii de firme şi-au declarat anul acesta insolvenţa

Chiar dacă numărul cererilor de insolvenţă a mai scăzut comparativ cu anii trecuţi,  criza financiară continuă să afecteze mii de firme hunedorene. De la începutul acestui an, aproape 4.000 de societăţi au cerut în instanţă insolvenţa.

judecatoriePotrivit datelor din Buletinul procedurilor de insolvenţă emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate 3.840 de cererilor de publicare pentru actele de procedură emise de instanţele judecătoreşti şi practicienii în insolvenţă. Cele mai multe au fost în luna ianuarie, respectiv 952, iar cele mai puţine în mai – 410. În acelaşi timp, pe rolul Tribunalului Hunedoara mai sunt o mulţime de dosare care au ca obiect „procedura insolvenţei”. Iar cel mai celebru caz, primul de acest fel din România, este al Primăriei Aninoasa. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea şi au numit un administrator judiciar care să încerce să readucă administraţia publică pe linia de plutire. Procedura va continua, însă, în instanţă în data de 10 septembrie, când este stabilit un nou termen în acest dosar.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg