Mii de firme şi-au declarat anul acesta insolvenţa

Chiar dacă numărul cererilor de insolvenţă a mai scăzut comparativ cu anii trecuţi,  criza financiară continuă să afecteze mii de firme hunedorene. De la începutul acestui an, aproape 4.000 de societăţi au cerut în instanţă insolvenţa.

judecatoriePotrivit datelor din Buletinul procedurilor de insolvenţă emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în primele şase luni ale acestui an au fost înregistrate 3.840 de cererilor de publicare pentru actele de procedură emise de instanţele judecătoreşti şi practicienii în insolvenţă. Cele mai multe au fost în luna ianuarie, respectiv 952, iar cele mai puţine în mai – 410. În acelaşi timp, pe rolul Tribunalului Hunedoara mai sunt o mulţime de dosare care au ca obiect „procedura insolvenţei”. Iar cel mai celebru caz, primul de acest fel din România, este al Primăriei Aninoasa. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea şi au numit un administrator judiciar care să încerce să readucă administraţia publică pe linia de plutire. Procedura va continua, însă, în instanţă în data de 10 septembrie, când este stabilit un nou termen în acest dosar.

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu