Mii de credincioşi ortodocşi aşteptaţi să se roage la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Eveniment spiritual de seamă în judeţul Hunedoara, unde în perioada 3 –6 decembrie va poposi racla cu părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în Hunedoara pentru a lua parte la manifestările de înălţare spirituală pregătite cu această ocazie.

moasteRacla cu sfintele moaşte va fi adusă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti în Episcopia Devei şi Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de prăznuirea a două dintre marile sărbători ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei, respectiv pomenirea Sfintei Mari Muceniţe Varvara, Ocrotitoarea minerilor, şi hramul Catedralei Episcopale ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.  Delegaţia care va însoţi racla cu Sfintele Moaşte va fi condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, aceasta fiind aşteptată în judeţul Hunedoara în data de 03 decembrie, la biserica Sfânta Mare Muceniţă Varvara din Petroşani. De asemenea, în procesiunea spre Deva, unde va ajunge în seara zilei de 05 decembrie, racla va poposi şi în oraşele Haţeg,  la Biserica Sf. Nicolae, şi Hunedoara, la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Reprezentanţii Epicopiei Devei şi Hunedoarei spun că „bucuria prilejuită de prezenţa Sfintelor Moaşte în Episcopia Devei şi Hunedoarei este cu atât mai mare cu cât anul 2013 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va poposi în data de 3 decembrie, la ceas de seară, la Petroşani şi va fi întâmpinată în biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. În dimineaţa zilei de prăznuire a Sfintei Mari Muceniţe Varvara, în data de 4 decembrie, un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi va oficial Sfânta Liturghie la biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. De aici, în după-amiaza zilei de 4 decembrie racla cu Sfintele Moaşte va fi întâmpinată la biserica Sf. Ier. Nicolae din Haţeg, unde va rămâne până în dimineaţa zilei de 05 decembrie. În dimineaţa zilei de 5 decembrie, Sfintele Moaşte vor fi primite în Catedrala ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Hunedoara, urmând apoi a fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie. Seara, racla cu Sfintele Moaşte va fi purtată în procesiune spre Deva, unde va fi întâmpinată la Catedrala Episcopală ”Sfântul Ierarh Nicolae” şi aşezată spre închinarea credincioşilor, moment care va fi urmat de săvârşirea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar la final corul preoţesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei şi Hunedoarei va susţine un concert de colinde.

De sfântul Nicolae, în 6 decembrie, soborul de arhierei va fi întâmpinat în Catedrala Episcopală.  Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va rămâne la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ din Deva până în după-amiaza zilei. „Credincioşii din întreg cuprinsul judeţului Hunedoara sunt aşteptaţi cu multă dragoste să participe la aceste manifestări de înălţare spirituală, momente menite să aducă bucurie şi pace în sufletele noastre, în pragul marelui praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos”, au mai spus reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Carmen Cosman

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători