Mii de credincioşi ortodocşi aşteptaţi să se roage la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Eveniment spiritual de seamă în judeţul Hunedoara, unde în perioada 3 –6 decembrie va poposi racla cu părticele din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în Hunedoara pentru a lua parte la manifestările de înălţare spirituală pregătite cu această ocazie.

moasteRacla cu sfintele moaşte va fi adusă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti în Episcopia Devei şi Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de prăznuirea a două dintre marile sărbători ale Episcopiei Devei şi Hunedoarei, respectiv pomenirea Sfintei Mari Muceniţe Varvara, Ocrotitoarea minerilor, şi hramul Catedralei Episcopale ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.  Delegaţia care va însoţi racla cu Sfintele Moaşte va fi condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, aceasta fiind aşteptată în judeţul Hunedoara în data de 03 decembrie, la biserica Sfânta Mare Muceniţă Varvara din Petroşani. De asemenea, în procesiunea spre Deva, unde va ajunge în seara zilei de 05 decembrie, racla va poposi şi în oraşele Haţeg,  la Biserica Sf. Nicolae, şi Hunedoara, la Catedrala Sf. Împăraţi Constantin şi Elena. Reprezentanţii Epicopiei Devei şi Hunedoarei spun că „bucuria prilejuită de prezenţa Sfintelor Moaşte în Episcopia Devei şi Hunedoarei este cu atât mai mare cu cât anul 2013 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va poposi în data de 3 decembrie, la ceas de seară, la Petroşani şi va fi întâmpinată în biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. În dimineaţa zilei de prăznuire a Sfintei Mari Muceniţe Varvara, în data de 4 decembrie, un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi va oficial Sfânta Liturghie la biserica ”Sfânta Mare Muceniţă Varvara” din Petroşani. De aici, în după-amiaza zilei de 4 decembrie racla cu Sfintele Moaşte va fi întâmpinată la biserica Sf. Ier. Nicolae din Haţeg, unde va rămâne până în dimineaţa zilei de 05 decembrie. În dimineaţa zilei de 5 decembrie, Sfintele Moaşte vor fi primite în Catedrala ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Hunedoara, urmând apoi a fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie. Seara, racla cu Sfintele Moaşte va fi purtată în procesiune spre Deva, unde va fi întâmpinată la Catedrala Episcopală ”Sfântul Ierarh Nicolae” şi aşezată spre închinarea credincioşilor, moment care va fi urmat de săvârşirea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar la final corul preoţesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei şi Hunedoarei va susţine un concert de colinde.

De sfântul Nicolae, în 6 decembrie, soborul de arhierei va fi întâmpinat în Catedrala Episcopală.  Racla cu Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena va rămâne la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ din Deva până în după-amiaza zilei. „Credincioşii din întreg cuprinsul judeţului Hunedoara sunt aşteptaţi cu multă dragoste să participe la aceste manifestări de înălţare spirituală, momente menite să aducă bucurie şi pace în sufletele noastre, în pragul marelui praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos”, au mai spus reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Carmen Cosman

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști