Michael Klein a fost omagiat în Hunedoara

151

La 27 de ani de la moartea lui Michael Klein (1959 – 1993), un jucător emblematic al clubului Corvinul Hunedoara, fotbalul mai contează în Hunedoara doar în ce privește echipele de copii.

La seniori, CS Hunedoara, urmașa fostei echipe Corvinul a municipiului, activează în Liga a treia, fără rezultate notabile. Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, inaugurat la începutul anilor ’60, se află într-o stare dezastruoasă și este aproape pustiu la meciuri. Doar amintirile le-au rămas celor mai mulți dintre suporterii FC Corvinul Hunedoara, a cărei cea mai bună perioadă din istoria sa a fost în anii ’80.

În urmă cu aproape patru decenii, din echipa creată și condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuș, Petcu, Dumitrache, Rednic și alți fotbaliști care urmau să confirme la naționala României și la echipe ca Steaua și Dinamo. Mijlocașul Michael Klein, una dintre stelele de Corvinul în anii ’80, a jucat un deceniu pentru clubul din Hunedoara, până la transferul său din 1989 la Dinamo. Fostul căpitan al echipei hunedorene, devenit și unul dintre antrenorii ei în ultimii ani petrecuți la Corvinul, a rămas un simbol al clublului și este comemorat în fiecare an la 2 februarie.
Duminică s-au împlinit 27 de ani de la moartea lui Michael Klein. Suporterii au organizat un marș în memoria lui, iar la statuia sa din fața stadionului au fost depuse coroane de flori. Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959. Fotbalistul cu origine germană a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, apoi la Dinamo Bucureşti şi la KFC Uerdingen 05. Klein a murit în 2 februarie 1993, la vârsta de 33 de ani, la finalul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *