Michael Klein a fost omagiat în Hunedoara

La 27 de ani de la moartea lui Michael Klein (1959 – 1993), un jucător emblematic al clubului Corvinul Hunedoara, fotbalul mai contează în Hunedoara doar în ce privește echipele de copii.

La seniori, CS Hunedoara, urmașa fostei echipe Corvinul a municipiului, activează în Liga a treia, fără rezultate notabile. Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, inaugurat la începutul anilor ’60, se află într-o stare dezastruoasă și este aproape pustiu la meciuri. Doar amintirile le-au rămas celor mai mulți dintre suporterii FC Corvinul Hunedoara, a cărei cea mai bună perioadă din istoria sa a fost în anii ’80.

În urmă cu aproape patru decenii, din echipa creată și condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuș, Petcu, Dumitrache, Rednic și alți fotbaliști care urmau să confirme la naționala României și la echipe ca Steaua și Dinamo. Mijlocașul Michael Klein, una dintre stelele de Corvinul în anii ’80, a jucat un deceniu pentru clubul din Hunedoara, până la transferul său din 1989 la Dinamo. Fostul căpitan al echipei hunedorene, devenit și unul dintre antrenorii ei în ultimii ani petrecuți la Corvinul, a rămas un simbol al clublului și este comemorat în fiecare an la 2 februarie.
Duminică s-au împlinit 27 de ani de la moartea lui Michael Klein. Suporterii au organizat un marș în memoria lui, iar la statuia sa din fața stadionului au fost depuse coroane de flori. Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959. Fotbalistul cu origine germană a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, apoi la Dinamo Bucureşti şi la KFC Uerdingen 05. Klein a murit în 2 februarie 1993, la vârsta de 33 de ani, la finalul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România