Memoriu pentru păstrarea rutei feroviare Brad – Ineu

599

Anunțul că de la 1 ianuarie 2021, niciun tren de călători nu va mai pleca din gara Brad, potrivit unui anunţ al operatorului privat care gestiona transportul de călători, a creat nemulţumiri localnicilor din Brad. Primarul Florin Cazacu a transmis un memoriu operatorului privat care gestiona transportul cu trenul pe ruta Brad – Ineu, solicitându-i să revină asupra deciziei.

„Având în vedere informaţia apărută în mass-media referitoare la retragerea de pe ruta Ineu-Brad şi retur a SC Regio Călători SRL, în calitate de operator de transport feroviar de călători, începând cu data de 01.01.2021, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la anularea singurei legături feroviare cu vestul ţării. Menţionăm că, această rută care există de peste 100 de ani, deserveşte localităţile Tămand, Bocsig, Rapsig, Sebiş, Livada, Joia Mare, Almaş, Bonţeşti, Gurahonţ, Romaniţa, Aciuţa, Tălăgiu, Vârfurile, Cariera, Leasa, Hălmagiu, Ocişor, Ociu, Vaţa, Birtin, Lunca Moţilor, Baia de Criş, Ţebea, Ribiţa şi Brad. O astfel de operaţiune lasă locuitorii acestor localităţi fără alternative de deplasare regională şi micşorează traficul feroviar recomandat la nivelul Uniunii Europene. Astfel, transportul rutier va fi singura alternativă de deplasare în zonă, în pofida traficului intens şi a numărului mare de accidente de pe şosele”, se arată în memoriul transmis de Florin Cazacu şi publicat pe pagina sa de Facebook.

Primarul municipiului Brad a menţionat că o situaţie similară s-a înregistrat pe ruta Brad – Deva în anul 1997, când linia de cale ferată a fost scoasă din funcţiune şi dezmembrată, rămânând activă doar ruta Brad – Arad.

„Din aceste considerente, vă solicităm să menţinenţi această relaţie feroviară ţinând cont şi de faptul că Staţia CFR Brad, o clădire emblematică, construită la finalul secolului XIX-lea, a fost recent renovată”, a încheiat Florin Cazacu.

Potrivit presei locale din Arad, zilele trecute, operatorul privat a anunţat că îşi va retrage trenurile de călători de pe ruta Ineu – Brad, de la începutul anului viitor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.