Mega-intersecția plănuită la ieșirea din Deva spre autostradă va costa aproape 20 de milioane de euro

Aproape 20 de milioane de euro vor fi investiţi în construcţia unui nod rutier complex menit să reducă riscul accidentelor în zona intersecţiei dintre Drumul Naţional 7 şi Drumul Naţional 76, din imediata vecinătate a autostrăzii Lugoj – Deva, a declarat Olimpiu Ghilezan, şef al Departamentului de Investiţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Nodul rutier va cuprinde pasaje supraterane şi subterane şi va fi amplasat în zona fostei exploatări miniere din Deva. „La momentul actual se scot avize. Sunt foarte multe avize necesare acestui proiect. Va fi o descărcare a DN 76 cu DN 7, astfel încât să se asigure toate sensurile de mers. Punctele de întoarcere vor fi eliminate de pe DN 7, când va fi finalizată această mega-intersecţie”, susţine inginerul Olimpiu Ghilezan.

„Ministrul Răzvan Cuc a precizat că Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unui proiect în valoare de 20 de milioane de euro de reamenajare totală (cu subtraversare) a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş. Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de periculos”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Giraţii provizorii de peste cinci ani

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat în 2017, în urma unui contract de 138.500 de lei, fără TVA, semnat cu CNAIR. „DN7 are trei benzi de circulaţie care prezintă între ele diferenţe de nivel semnificative şi anume: în zona intersecţiei DN7 cu DN76, diferenţa de nivel dintre banda de circulaţie care asigură relaţia Deva – Şoimuş şi banda de circulaţie care asigură relaţia Şoimuş – Arad este de circa 5,27 m, iar intre DN7 şi DN76 în zona virajului la stânga, diferenţa de nivel este de 1,00 m. Totodată, pe DN76, la km 0+100 există un pod peste râul Mureş având o pantă de profil longitudinal de aproximativ 3,68 la sută, iar pe DN7 panta de profil longitudinal este de aproximativ 6 la sută. DRDP Timişoara a realizat o simulare a traficului greu pentru virajul la stânga de pe DN7, soluţia de amenajare a unei intersecţii pe traseul existent nefiind viabilă din punct de vedere al circulaţiei rutiere”, informa Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, în documentaţia proiectului.

Din 2014, în zona de la intrarea în municipiul Deva, pe Drumul Naţional 7 au fost amenajate două giraţii aflate la o distanţă de circa un kilometru una faţă de cealaltă. Pe acest tronson, sensurile de mers sunt despărţite de parapeţi din beton. Soluţia provizorie este folosită pentru a înlătura riscurile de producere a accidentelor rutiere şi ambuteiajele, la intrarea şi ieşirea autostrăzii Deva – Sibiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”