Medicul legist Dan Mărculescu a murit

A murit Dan Mărculescu, medicul legist care a revoluționat Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara. Avea 68 de ani. „Am aflat cu tristețe despre moartea d-lui dr. Dan Octavian Mărculescu, șeful Serviciului de Medicină Legală Hunedoara. Un profesionist și un om dedicat muncii, care a revoluționat și modernizat activitatea de medicină legală, fiind recunoscut atât pe plan național cât și internațional. A suferit şi a plecat dintre noi cu lacrimi grele pe obraz şi cu tristeţea că nu a putut termina ce a avut de terminat în această viaţă. Fie ca sufletul lui să-şi afle liniştea, iar familia să aibă puterea să treacă peste acest eveniment tragic. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, a fost mesajul foștilor colegi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. „Medicina legală din România a pierdut o mare valoare. A încetat din viață Dr. Dan Mărculescu, șeful Serviciului de Medicina legală a Județului Hunedoara. Un nume de prestigiu in Medicina legală din România și din lume. Rămâne dorul nesfârșit pentru un Om cu suflet mare și frumos!”, a anunțat o apropiată a medicului legist.
Inovații la morga din Deva
Dan Mărculescu a fost medic primar de medicină legală, doctor în stiinţe medicale, medic specialist în anatomie patologică şi avea o experienţă de 40 de ani ca legist. A fost medic şef din 1981 la morga din Deva. Medicul legist a fost autorul unei inovaţii care a adus morga din Deva la standardul unui laborator hi-tech. În 2010, şeful SJML Hunedoara a brevetat sistemul MLSIT (Medico Legal System – IT), menit să ofere mai multă acurateţe practicii medicale din laboratoarele SJML Hunedoara. Dan Mărculescu a conceput sistemul informatic de asistare video-digitală a necropsiilor, care folosind tehnologia, face posibilă monitorizarea de la distanţă, prin intermediul Internetului, a necropsiilor.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere