Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”

Medicul Codruţa Fotescu, coordonator al Compartimentului Dietetică şi Bloc Alimentar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, susţine într-un memoriu transmis conducerii unităţii medicale şi Prefecturii Hunedoara, că nu mai sunt alimente pentru bolnavi.

„Situaţia la Blocul Alimentar şi Magazia de Alimente este extrem de gravă. Suntem în data de 15 ianuarie 2020 şi din referatul de alimente pe luna ianuarie anul acesta, făcut de la sfârşitul lunii decembrie 2019, avem contract făcut doar la un singur aliment: carne de pasăre (din data de 13 ianuarie 2020), din totalul de 70 de alimente, din acest motiv nu au fost făcute comenzi (contractele nefiind semnate). Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice + gustări în funcţie de alocaţie) pentru bolnavii internaţi şi medicii de gardă. Am semnalat de la sfârşitul anului trecut această situaţie, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecinţă, am avut semnale de pe secţii, zilele trecute, referitor la meniul distribuit la regim, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric, deficitar în proteine de origine animală”, se arată în memoriul transmis de medic.

Stocul existent în prezent în magazia de alimente la data de 15 ianuarie 2020, mai ajunge cu indulgenţă doar pentru trei zile, în condiţiile repetării aceluiaşi meniu în fiecare zi insuficient caloric şi nutritiv (gust şi aromă), a adăugat medicul Codruţa Fotescu.

„Foile de alimentaţie zilnice ale bolnavilor, calculate, sunt la 50 la sută din alocaţia pe zi, tocmai datorită lipsei constante a alimentelor, la magazia de alimente a spitalului. Suntem puşi în imposibilitatea de a stabili meniul pe şapte zile, cum prevăd normele, de multe ori chiar făcut de pe o zi pe alta. El necesită reanalizare şi modificare”, arată medicul.

Acesta mai susţine spitalul se confruntă atât cu lipsa acută de alimente, dar şi cu bucătari insuficienţi. Memoriul a fost făcut public de Prefectura Hunedoara, iar conducerea spitalului este aşteptată să ia măsuri urgente.

Şeful de secţie este contrazis de conducerea spitalului. „Circa 80 la sută din comenzile pentru alimente au fost date, iar restul până la sută la sută sunt în faţa mea, le semnez, sunt produse minore, două – trei arome. Contractele şi referatele erau făcute, iar comenzile, în momentul în care doamna doctor a trimis acel memoriu, erau făcute. Mai sunt furnizor care nu aduc produsele de pe azi pe mâine cu produsele. O parte din ei sunt de la Constanţa, din Vâlcea şi din alte locuri. Noi nu am primit reclamaţii de la pacienţi în aceste zile, cu privire la hrană. Sunt venite ouă, mezeluri, carne, carcasă de porc, de toate”, a precizat, vineri, Daniela Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Aceasta a mai adăugat că revolta medicului poate fi pusă pe seama faptului că „este an electoral”. Vineri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au publicat imagini cu stocul de alimente care au ajuns la spital şi susţin că pacienţii nu trebuie să intre în panică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici