Medicii rezidenţi, hrăniţi tot cu promisiuni!

Li s-au lungit urechile de când aşteaptă bursele promise de Guvern, şi care ar fi trebuit să le fie plătite încă de la începutul acestui an. Medicii rezidenţi sunt nevoiţi să se hrănească în continuare tot cu promisiuni.

rezidentiBursele care ar fi trebuit să fie achitate de Ministerul Sănătăţii nu au ajuns nici acum la medicii rezidenţi şi nici nu se ştie când banii vor ajunge la beneficiarii lor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spun că banii în acest sens nu au fost viraţi, însă dau asigurări că bursele se vor plăti, dar nu se ştie când.  „Banii pentru medicii rezidenţi vin direct de la Ministerul Sănătăţii, nu de la Casele de Sănătate. S-au cerut de la toate spitalele din ţară, prin Direcţiile de Sănătate Publică, listele tuturor rezidenţilor şi anul în care sunt”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara. În judeţul Hunedoara sunt 149 de medici rezidenţi, care aşteaptă să intre în posesia acestor burse care le-ar suplimenta veniturile. Cecilia Birău subliniază, însă, că, dacă salariul brut al medicului rezident depăşeşte 3.000 de lei (iar aici sunt incluse şi gărzile efectuate), acesta nu va mi primi bursă.

Duşi cu vorba de la o lună la alta

Încă din luna noiembrie, premierul Victor Ponta anunţa că medicii rezidenţi vor primi, pe întreaga perioadă de rezidenţiat, un tip de bursă specială lunară, în cuantum de aproximativ 150 euro, sau, mai precis, 670 de lei. Sumele ar fi trebuit să intre, în completarii la salarii încă din luna ianuarie, dar nici acum medicii rezidenţi nu au primit banii promişi şi sunt purtaţi cu vorba de pe o zi pe alta. De precizat că medicii rezidenţi trebuie să se descurce cum pot, cu salarii care nu le pot asigura nici măcar traiul zilnic. Potrivit statisticilor, în ţara noastră salariile rezidenţilor pornesc de la 970 de lei şi ajung la 1.407 de lei. Dacă ar primi şi bursa specială, rezidenţii ar urma să primească în total între 1.640 de lei şi 2.077 de lei, un venit oricum mult sub câştigul european.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Medicii rezidenţi, hrăniţi tot cu promisiuni!

 1. alx

  Avem si medici rezidenti in judet?Din cate stiam rezidentiatul se face doar in centru universitar.

  Răspuns
  1. Carmen C.

   Sunt si care fac rezidentiatul in Hd, medici aflati in ultimul an, insa aici e vb de medicii care se specializeaza in center universitare, dar sunt platiti prin DSP Hunedoara, pentru ca au plecat de la spitale din judet si majoriatatea se intorc tot aici. Au dat examen pe post.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”