Medicii rezidenţi, hrăniţi tot cu promisiuni!

Li s-au lungit urechile de când aşteaptă bursele promise de Guvern, şi care ar fi trebuit să le fie plătite încă de la începutul acestui an. Medicii rezidenţi sunt nevoiţi să se hrănească în continuare tot cu promisiuni.

rezidentiBursele care ar fi trebuit să fie achitate de Ministerul Sănătăţii nu au ajuns nici acum la medicii rezidenţi şi nici nu se ştie când banii vor ajunge la beneficiarii lor. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spun că banii în acest sens nu au fost viraţi, însă dau asigurări că bursele se vor plăti, dar nu se ştie când.  „Banii pentru medicii rezidenţi vin direct de la Ministerul Sănătăţii, nu de la Casele de Sănătate. S-au cerut de la toate spitalele din ţară, prin Direcţiile de Sănătate Publică, listele tuturor rezidenţilor şi anul în care sunt”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara. În judeţul Hunedoara sunt 149 de medici rezidenţi, care aşteaptă să intre în posesia acestor burse care le-ar suplimenta veniturile. Cecilia Birău subliniază, însă, că, dacă salariul brut al medicului rezident depăşeşte 3.000 de lei (iar aici sunt incluse şi gărzile efectuate), acesta nu va mi primi bursă.

Duşi cu vorba de la o lună la alta

Încă din luna noiembrie, premierul Victor Ponta anunţa că medicii rezidenţi vor primi, pe întreaga perioadă de rezidenţiat, un tip de bursă specială lunară, în cuantum de aproximativ 150 euro, sau, mai precis, 670 de lei. Sumele ar fi trebuit să intre, în completarii la salarii încă din luna ianuarie, dar nici acum medicii rezidenţi nu au primit banii promişi şi sunt purtaţi cu vorba de pe o zi pe alta. De precizat că medicii rezidenţi trebuie să se descurce cum pot, cu salarii care nu le pot asigura nici măcar traiul zilnic. Potrivit statisticilor, în ţara noastră salariile rezidenţilor pornesc de la 970 de lei şi ajung la 1.407 de lei. Dacă ar primi şi bursa specială, rezidenţii ar urma să primească în total între 1.640 de lei şi 2.077 de lei, un venit oricum mult sub câştigul european.

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Medicii rezidenţi, hrăniţi tot cu promisiuni!

 1. alx

  Avem si medici rezidenti in judet?Din cate stiam rezidentiatul se face doar in centru universitar.

  Răspuns
  1. Carmen C.

   Sunt si care fac rezidentiatul in Hd, medici aflati in ultimul an, insa aici e vb de medicii care se specializeaza in center universitare, dar sunt platiti prin DSP Hunedoara, pentru ca au plecat de la spitale din judet si majoriatatea se intorc tot aici. Au dat examen pe post.

   Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)         Activitățile muzeelor din județul Hunedoara rămân suspendate         Peste 3.000 de oameni sunt în izolare în județul Hunedoara         Amenzi în valoare de 330.000 de lei date de Garda de Mediu în județul Hunedoara         Cadrele medicale vor putea fi cazate la Secția de Recuperare de la Baia Sărată – Deva         100 de cazuri de coronavirus înregistrate până acum în județul Hunedoara         Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500