Medic de la spitalul din Deva reclamat la Poliție pentru o eroare medicală

509

O anchetă are loc la Spitalul Județean de Urgență din Deva, după ce un medic neurochirurg a fost acuzat, de rudele unui pacient, de o eroare medicală.

Pacientul în vârstă de 84 de ani a ajuns, în 5 noiembrie, pe masa de operație, cu un hematom intracranian, pe partea dreaptă a capului. Medicul a incizat, inițial, partea stângă a craniului și abia apoi a realizat intervenția asupra hematomului de pe partea opusă, confirmă reprezentanții spitalului din Deva.

Potrivit dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva, o plângere penală la Inpectoratul de Poliție Județean Hunedoara, pentru vătămare corporală din culpă, a fost depusă chiar de către reprezentanții unității medicale. Concluziile vor fi trase în acest caz, însă, după rezultatele expertizei medico-legală.

Între timp, pacientul a rămas internat la Secția de Anestezie și terapie Intensivă. Până în prezent, medicul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere față de reclamațiile împotriva sa. Potrivit reprezentanților spitalului, el și-ar fi justificat decizia primei intervenții pentru că pacientul avea și edem cerebral.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.