MĂRTURIE Flagrant periculos. Poliţist rănit în misiune de un traficant de droguri

razie-mascati-5Un poliţist din Hunedoara a mărturisit în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara că a fost rănit grav de un suspect de trafic de droguri, care a încercat să îl calce cu maşina.

Incidentul s-a petrecut în luna septembrie a anului trecut. Anchetatorii au realizat un flagrant pentru prinderea a trei hunedoreni implicaţi în trafic de cannabis adus din Grecia. Au vrut să îl captureze pe unul dintre suspecţi în trafic, pe o stradă din Timişoara. Bărbatul nu a oprit maşina la avertismentele poliţiştilor şi ale ofiţerilor de la Crimă Organizată. A trecut pe culoarea roşie a semaforului şi s-a aventurat în depăşiri riscante.

„Maşinile noastre au continuat urmărirea şi la un moment dat, autoturismul condus de unul dintre suspecţi a fost blocat între alte maşini. Am coborât din maşina care se afla în spatele autoturismului său, am scos pistolul şi l-am somat pe inculpat să coboare din maşină. Înainte de asta, a acroşat una dintre maşinile noastre. Apoi, la vederea mea, s-a uitat în dreapta şi în stânga şi a demarat, lovindu-mă cu autoturismul”, a mărturisit poliţistul, în faţa instanţei.

Droguri pe filiera Salonic – Timişoara

Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara, a precizat că în acest dosar magistraţii au aprobat efectuarea unei expertize medico-legală la IML Timişoara, care să clarifice îmrejurările accidentului în care a fost implicată partea civilă. Ofiţerul s-a prezentat în faţa instanţei purtând o proteză de picior.

În acest dosar sunt judecaţi patru tineri pentru trafic de droguri de risc, aduse ilegal în ţară din Grecia. În septembrie 2013, ofiţerii BCCO Alba-Iulia şi SCCO Hunedoara au confiscat  de la o grupare carea adus droguri de risc din Salonic, Grecia, şi le vindea în Timişoara şi Hunedoara, 4,5 kilograme de cannabis, 20.000 lei şi 4.500 euro. Liderul grupului, Alexandru Gal, introducea în România cantităţi mari de cannabis, numai în cursul anului 2013 au fost introduse în ţară aproximativ zece kilograme de cannabis, pe care le distribuia în municipiul Timişoara către doi dealeri. Aceştia la rândul lor distribuiau marfa către numeroşi dealeri stradali din Timişoara şi Hunedoara, care le furnizau către consumatori din cele două oraşe. Dosarul în care cei patru sunt inculpaţi este judecat de Tribunalul Hunedoara. Unul dintre aceştia a declarat că ar fi fost agresat de poliţişti, în timpul anchetei.

Mod de operare riscant

Într-o scrisoare făcută poblică la arestarea sa, din octombrie 2013, Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, atrăgea atenţia asupra practicilor pe care le consideră defectuase folosite în momentul flagranturilor, care îi pun în pericol pe ofiţerii de la Crimă Organizată. “Exemplificativă în acest sens este acțiunea din data de 24.06.2013 de la Sibiu. Într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de SCCO Sibiu sub coordonarea DIICOT – BT Sibiu a fost interceptat un colet cu hașiș trimis din Spania prin intermediul unei firme de curierat. Din dispoziția procurorilor, drogurile nu au fost substituite din colet  înaintea realizării flagrantului. Mai mult, procurorii au dispus că prinderea în flagrant să nu se realizeze odată cu preluarea coletului de către suspecți, aceștia fiind lăsați să plece cu mașină pentru a fi blocați în trafic , în loc aglomerat iar suspecții să fie trântiți cu burta la pământ. Acest mod de lucru este defectuos și periculos, fiind încălcate toate procedurile în acest sens. Oare ce se întâmplă și cine se făcea vinovat  dacă suspecții ar fi putut să scape având drogurile asupra lor? Cine se făcea vinovat dacă polițiștii ar fi fost obligați de împrejurări să folosească armamentul din dotare? Cine ar fi fost răspunzător dacă odată cu urmărirea mașinii suspecților și blocarea în trafic, s-ar fi produs un accident rutier grav?”, transmitea Berbeceanu.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MĂRTURIE Flagrant periculos. Poliţist rănit în misiune de un traficant de droguri

  1. Ioji Fodeș

    Peste tot în lume se decriminalizează și se legalizează canabis-ul și la noi se investesc bani căcălău în filaje, urmăriri prin trafic și flagrante de parcă n-am avea ce face cu banii.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2