Mărturia omului care şi-a ucis părinţii: „voiam să le ascund cadavrele în canalul garajului”

hunedoara batGabriel Vittorio Băţ a mărturisit în faţa instanţei de ce şi-a ucis ambii părinţi, cu mai multe lovituri de ciocan. Deveanul spune că a fost traumatizat întreaga viaţă de comportamentul „diabolic” al tatălui său.

Gabriel Vittorio Băţ (57 de ani) a depus mărturie în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara despre cele două crime comise în seara de 26 decembrie 2013. El şi-a ucis ambii părinţi, cu vârste de 85 de ani, într-un acces de furie. A lăsat apoi timp de două zile cadavrele să zacă în camera lui din apartamentul în care cei trei locuiau, în Deva, iar la un moment dat, a vrut să ascundă trupurile celor doi în garajul tatălui său.

Gabriel Vittorio Băţ le-a mărturisit anchetatorilor că furia cu care a comis cele două crime îşi avea rădăcinile în copilăria sa, în care a fost traumatizat de tatăl său.

„Tatăl meu a fost în trecut director la sucursala judeţeană a Casei de Economii şi Consemnaţiuni. De acolo i s-a tras dorinţa aceasta de a conduce şi de a nu accepta să fie contrazis. În vitrina lui existau o mulţime de cărţi despre Hitler şi Stalin şi despre alţi tirani ai lumii, pe care el îi admira. Se purta ca ei cu mine, iar pentru că eu nu mă ridicasem la aşteptările lui, mă ura”, a relatat Gabriel Vittorio Băţ. Deveanul şi-a continuat povestea spunând că părinţii săi au ajuns să considere că el nu merita să trăiască. „Îmi spunea că în Sparta, copiii care se năşteau cu defecte grave erau aruncaţi în prăpastie, pentru a fi ucis. Spunea că şi eu, cu obezitatea de care sufăr şi cu handicapul psihic, ar fi trebuit să fiu sugrumat de mic”, a mai adăugat Gabriel Vittorio Băţ.

Părinţii „reduşi la tăcere”

Deveanul a mărturisit însă că nu le-a răspuns niciodată jignirilor pe care părinţii i le adresau. A tăcut toată viaţa, până în ziua de 26 decembrie 2013, când a răbufnit ucigându-şi ambii părinţi. „În 26 decembrie, l-am găsit pe tatăl meu în camera mea aşezat pe un scaun, în faţa calculatorului. M-a chemat să îmi facă bilanţul realizărilor mele pe anul 2013. A început prin a-mi spune că nu merit să trăiesc, că nu am de lucru şi trăiesc dintr-o pensie de handicap. Că nu am făcut nimic în acest an şi că îi este ruşine cu mine. Pe mama reuşise să o influenţeze de multă vreme împotriva mea. În timp ce el vorbea, am început să fierb în mine. Aveam un ciocan la îndemână, l-am luat şi m-am năpustit asupra lui, lovindu-l în cap de mai multe ori, până şi-a pierdut suflarea”, a relatat Gabriel Viitorio Băţ. A povestit apoi că omorul comis „l-a înfierbântat”, iar mama sa nu a mai avut nici ea vreo şansă la viaţă.

„Mama se afla pe hol, când am ieşit din camera în care îl ucisesem pe tatăl meu. A început să strige la mine şi îmi aducea aceleaşi reproşuri pe care mi le făcuse mai devreme tatăl meu. Am luat ciocanul şi am lovit-o de mai multe ori în cap, lăsându-i trupul să zacă pe podea. Apoi, m-am atruncat în pat şi am adormit”, a relatat criminalul.

A vrut să scape de cadavre

După ce s-a trezit a doua zi, autorul celor două crime a pus cadavrul mamei sale lângă cel al tatălui său, iar cerşafurile pline de sânge le-a adunat într-un sac. Nu s-a gândit ce va face cu ele, însă la un moment dat, povesteşte el, i-a venit ideea să le ascundă în canalul din garajul tatălui său şi să le spună vecinilor că aceştia au plecat în Canada. Nu şi-a mai dus planul la bun sfârşit, pentru că o nepoată a celor doi a descoperit cadavrele şi a anunţat autorităţile.

O verişoară a deveanului a fost audiată, de asemenea, de magistraţi şi le-a declarat acestora că într-adevăr părinţii criminalului nu prea se înţelegeau cu el şi îl blamau penru nereuşitele sale în viaţă. Procesul în care Gabriel Vittorio Băţ este judecat pentru omor calificat în care victimele au fost părinţii săi continuă la Tribunalul Hunedoara, cu deveanul aflat în arest preventiv.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei