Marșul Național Avram Iancu. Organizatorul anunţă o nouă ediţie a marşului. Cu Leonard Doroftei în pluton

Laurian Stănchescu,  iniţiatorul şi organizatorul Marşului Naţional Avram Iancu anunţă programul derulării acestei manifestări în 2013

MAIN marsul iancului leonard-doroftei (2)Potrivit organizatorului Marşului Naţional Avram Iancu se va desfăşura în perioada 9-14 septembrie 2013, între localităţile Vidra de Sus şi Țebea pe un parcurs de 100 km parcurşi pe jos. Inedită în desfăşurarea acestui eveniment este participarea campionului mondial la box, Leonard Doroftei, care, conform celor declarate de Laurian Stănchescu, va mărşălui omagiind memoria lui Avram Iancu. „Am vorbit cu campionul nostru mondial şi a confirmat participarea în acest an la marşul lui Iancu. E un gest onorabil pentru cei care simt româneşte, şi Doroftei este fără doar şi poate, un român adevărat”, spune Stănchescu. Traseul Marșului Național Avram Iancu va fi: Avram Iancu (Vidra de Sus)-Câmpeni-Abrud-Ciuruleasa-Buceș-Mihăileni-Crâșcior-Brad-Țebea.

Ceremonia de începere a Marșului Național Avram Iancu va avea loc la Casa Crăișorului din Apuseni, luni dimineața, 9 septembrie 2013, ora 8: vor fi trase clopotele, se va oficia o slujbă de pomenire pentru sufletul Eroului Național, va cuvânta primarul Sandu Heller. În continuare, invitații vor vorbi despre viața și lupta Eroului dusă pentru fericirea Națiunii sale.

Punctele de oprire ale Marșului omagial vor fi:

Luni, 9 sept. 2013, ora 15, Câmpeni

Marți, 10 sept. 2013, ora 12, Abrud

Miercuri, 11 sept. 2013, ora 14, Mihăileni

Joi, 12 sept. 2013, ora 14, Crâșcior

Vineri, 13 sept. 2013, ora 10, plecarea spre Brad și sosirea la ora 12

Sâmbătă, 14 sept. 2013, ora 11, Brad, ceremonia dedicată lui Avram Iancu în fața monumentului din centrul orașului. După aceasta urmează plecarea spre Țebea, Templul Apusenilor.

La fiecare oprire în locurile menționate, la monumentele Eroului Național, vor fi slujbe de pomenire inițiate de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române cu Binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Se vor aprinde lumânări, cei prezenți vor evoca viața și faptele Crăișorului Munților, timp în care vor răsuna clopotele.

La Țebea, ultima localitate pe harta Marșului Național Avram Iancu, se va sosi în după amiaza zilei de 14 septembrie 2013, unde se va face de gardă la mormântul Eroului, până în dimineața zilei de 15 septembrie.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu