Marșul Național Avram Iancu. Organizatorul anunţă o nouă ediţie a marşului. Cu Leonard Doroftei în pluton

Laurian Stănchescu,  iniţiatorul şi organizatorul Marşului Naţional Avram Iancu anunţă programul derulării acestei manifestări în 2013

MAIN marsul iancului leonard-doroftei (2)Potrivit organizatorului Marşului Naţional Avram Iancu se va desfăşura în perioada 9-14 septembrie 2013, între localităţile Vidra de Sus şi Țebea pe un parcurs de 100 km parcurşi pe jos. Inedită în desfăşurarea acestui eveniment este participarea campionului mondial la box, Leonard Doroftei, care, conform celor declarate de Laurian Stănchescu, va mărşălui omagiind memoria lui Avram Iancu. „Am vorbit cu campionul nostru mondial şi a confirmat participarea în acest an la marşul lui Iancu. E un gest onorabil pentru cei care simt româneşte, şi Doroftei este fără doar şi poate, un român adevărat”, spune Stănchescu. Traseul Marșului Național Avram Iancu va fi: Avram Iancu (Vidra de Sus)-Câmpeni-Abrud-Ciuruleasa-Buceș-Mihăileni-Crâșcior-Brad-Țebea.

Ceremonia de începere a Marșului Național Avram Iancu va avea loc la Casa Crăișorului din Apuseni, luni dimineața, 9 septembrie 2013, ora 8: vor fi trase clopotele, se va oficia o slujbă de pomenire pentru sufletul Eroului Național, va cuvânta primarul Sandu Heller. În continuare, invitații vor vorbi despre viața și lupta Eroului dusă pentru fericirea Națiunii sale.

Punctele de oprire ale Marșului omagial vor fi:

Luni, 9 sept. 2013, ora 15, Câmpeni

Marți, 10 sept. 2013, ora 12, Abrud

Miercuri, 11 sept. 2013, ora 14, Mihăileni

Joi, 12 sept. 2013, ora 14, Crâșcior

Vineri, 13 sept. 2013, ora 10, plecarea spre Brad și sosirea la ora 12

Sâmbătă, 14 sept. 2013, ora 11, Brad, ceremonia dedicată lui Avram Iancu în fața monumentului din centrul orașului. După aceasta urmează plecarea spre Țebea, Templul Apusenilor.

La fiecare oprire în locurile menționate, la monumentele Eroului Național, vor fi slujbe de pomenire inițiate de reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române cu Binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Se vor aprinde lumânări, cei prezenți vor evoca viața și faptele Crăișorului Munților, timp în care vor răsuna clopotele.

La Țebea, ultima localitate pe harta Marșului Național Avram Iancu, se va sosi în după amiaza zilei de 14 septembrie 2013, unde se va face de gardă la mormântul Eroului, până în dimineața zilei de 15 septembrie.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!         Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni