Marile bulevarde din Hunedoara vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie publică delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiu. Valoarea contractului care va fi atribuit pe următorii şase ani, cu posibilitatea prelungirii pe alţi şase ani, se risică la 10.084.000 de lei.

În prezent, activitatea este gestionată în baza unui contract al municipalităţii cu SC Luxten Lightning, semnat în 2004, cu termen de valabilitate până în 2 martie 2019. Potrivit contractului iniţial, valoarea lucrărilor de modernizare (extindere) a sistemului de iluminat din Hunedoara a fost stabilită la 2.570.412 euro, ulterior fiind suplimentată cu 408.000 euro şi cu 876.899 euro. Majoritatea investiţiilor în modernizare au fost efectuate la începutul contractului, în zona unităţilor şcolare, a spitalului municipal, la Castelul Corvinilor, pe bulevardele Dacia şi Corvin. Ultimele activităţi notabile de modernizare a sistemului de iluminat au vizat Parcul Tineretului, Strada George Enescu, centrul pietonal şi zona Peştiş a DJ 687, unde au fost amplasate aparate de iluminat LED.

„Viitoarele investiţii majore, considerate necesare pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciului, urmăresc implementarea tehnologiei LED pe primele două cele mai circulate atere rutiere ale municipiului (Bulevardul Dacia şi ruta de la intrarea dinspre Deva până la ieşirea spre Călan: Bulevardul Traian- Bulevardul Republicii – Strada Aurel Vlaicu – Bulevardul Decebal) şi străzile dintre acestea. În acest sens, Primăria Hunedoara are demarat un proiect intitulat Iluminat Public Ecologic, prin accesarea de fonduri europene”, se arată în documentele publicate pe SEAP. Gradul de acoperire a serviciului de iluminat din Hunedoara depăşeşte 90 la sută din străzile municipiului.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin