Marile bulevarde din Hunedoara vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie publică delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiu. Valoarea contractului care va fi atribuit pe următorii şase ani, cu posibilitatea prelungirii pe alţi şase ani, se risică la 10.084.000 de lei.

În prezent, activitatea este gestionată în baza unui contract al municipalităţii cu SC Luxten Lightning, semnat în 2004, cu termen de valabilitate până în 2 martie 2019. Potrivit contractului iniţial, valoarea lucrărilor de modernizare (extindere) a sistemului de iluminat din Hunedoara a fost stabilită la 2.570.412 euro, ulterior fiind suplimentată cu 408.000 euro şi cu 876.899 euro. Majoritatea investiţiilor în modernizare au fost efectuate la începutul contractului, în zona unităţilor şcolare, a spitalului municipal, la Castelul Corvinilor, pe bulevardele Dacia şi Corvin. Ultimele activităţi notabile de modernizare a sistemului de iluminat au vizat Parcul Tineretului, Strada George Enescu, centrul pietonal şi zona Peştiş a DJ 687, unde au fost amplasate aparate de iluminat LED.

„Viitoarele investiţii majore, considerate necesare pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciului, urmăresc implementarea tehnologiei LED pe primele două cele mai circulate atere rutiere ale municipiului (Bulevardul Dacia şi ruta de la intrarea dinspre Deva până la ieşirea spre Călan: Bulevardul Traian- Bulevardul Republicii – Strada Aurel Vlaicu – Bulevardul Decebal) şi străzile dintre acestea. În acest sens, Primăria Hunedoara are demarat un proiect intitulat Iluminat Public Ecologic, prin accesarea de fonduri europene”, se arată în documentele publicate pe SEAP. Gradul de acoperire a serviciului de iluminat din Hunedoara depăşeşte 90 la sută din străzile municipiului.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării