Marile bulevarde din Hunedoara vor fi iluminate cu tehnologie LED

Primăria Hunedoara a scos la licitaţie publică delegarea prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiu. Valoarea contractului care va fi atribuit pe următorii şase ani, cu posibilitatea prelungirii pe alţi şase ani, se risică la 10.084.000 de lei.

În prezent, activitatea este gestionată în baza unui contract al municipalităţii cu SC Luxten Lightning, semnat în 2004, cu termen de valabilitate până în 2 martie 2019. Potrivit contractului iniţial, valoarea lucrărilor de modernizare (extindere) a sistemului de iluminat din Hunedoara a fost stabilită la 2.570.412 euro, ulterior fiind suplimentată cu 408.000 euro şi cu 876.899 euro. Majoritatea investiţiilor în modernizare au fost efectuate la începutul contractului, în zona unităţilor şcolare, a spitalului municipal, la Castelul Corvinilor, pe bulevardele Dacia şi Corvin. Ultimele activităţi notabile de modernizare a sistemului de iluminat au vizat Parcul Tineretului, Strada George Enescu, centrul pietonal şi zona Peştiş a DJ 687, unde au fost amplasate aparate de iluminat LED.

„Viitoarele investiţii majore, considerate necesare pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciului, urmăresc implementarea tehnologiei LED pe primele două cele mai circulate atere rutiere ale municipiului (Bulevardul Dacia şi ruta de la intrarea dinspre Deva până la ieşirea spre Călan: Bulevardul Traian- Bulevardul Republicii – Strada Aurel Vlaicu – Bulevardul Decebal) şi străzile dintre acestea. În acest sens, Primăria Hunedoara are demarat un proiect intitulat Iluminat Public Ecologic, prin accesarea de fonduri europene”, se arată în documentele publicate pe SEAP. Gradul de acoperire a serviciului de iluminat din Hunedoara depăşeşte 90 la sută din străzile municipiului.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie