Manual contra promovare.Profesor universitar acuzat de condiţionarea examenelor

Un profesor de informatică de la Universitatea din Petroşani este acuzat de studenţi de condiţionarea promovării examenului de manualele cumpărate, evident la negru, de la el. Conducerea UPet anunţă demararea unei verficări în acest sens.

zavoianu.constantinÎn mai multe zone din municipiul Petroşani au apărut anunţuri, postate de un ONG care luptă împotriva corupţiei din facultăţile româneşti, referitoare la profesorul Constantin Zăvoianu, de la Universitatea Petroşani. Sub numele „Din dosarele secrete” se spune că profesorul de informatică Constantin Zăvoianu „interzice răsfoirea manualului său la examen, doar dacă nu l-ai achiziţionat din servieta sa! Nimeni nu face nimic în acest sens, doar pentru că în România <<merge şi – aşa>>. Ne-am săturat, domnilor Profesori, de un aşa tratament!”.  Manifestul, ca să îl numim aşa, a fost distribuit în 1784 de exemplare, după cum scriu autorii lui şi reprezintă o campanile încurajată de Omnia Verba, “pentru libera exprimare a opiniei”.

Rectorul Universităţii din Petroşani, Aron Poantă, spune că a aflat despre aceste manifesteIMG_20130704_155447 şi că a decis să ia măsuri în limitele legale. “Am discutat cu decanul Facultăţii, cu dl Baron şi l-am rugat să discute cu domnul Zăvoianu, să vadă care este situaţia. Vreau să vă spun, însă, că nu există nicio sesizare scrisă din partea vreunui student în acest sens”, a declarat Poantă. Totuşi, oficialul UPet este decis să îl cheme pe profesorul de informatică la Consiliul de Administraţie pentru a discuta problema ridicată, dar a precizat că fără un document care să semnaleze negru pe alb eventualele nereguli nu se pot face prea multe din punct de vedere legal.

Constantin Zăvoianu este lector universitar în cadrul departamentului Matematică-Informatică a Facultăţii de Ştiinţe, unde Decan este  Mircea Baron.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Manual contra promovare.Profesor universitar acuzat de condiţionarea examenelor

  1. O adoratoare

    Cine credeati ca o sa revozlve problema, decanul corupt Baron? la cate bube are asta nici nu se poate pieptana!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători