Manual contra promovare.Profesor universitar acuzat de condiţionarea examenelor

Un profesor de informatică de la Universitatea din Petroşani este acuzat de studenţi de condiţionarea promovării examenului de manualele cumpărate, evident la negru, de la el. Conducerea UPet anunţă demararea unei verficări în acest sens.

zavoianu.constantinÎn mai multe zone din municipiul Petroşani au apărut anunţuri, postate de un ONG care luptă împotriva corupţiei din facultăţile româneşti, referitoare la profesorul Constantin Zăvoianu, de la Universitatea Petroşani. Sub numele „Din dosarele secrete” se spune că profesorul de informatică Constantin Zăvoianu „interzice răsfoirea manualului său la examen, doar dacă nu l-ai achiziţionat din servieta sa! Nimeni nu face nimic în acest sens, doar pentru că în România <<merge şi – aşa>>. Ne-am săturat, domnilor Profesori, de un aşa tratament!”.  Manifestul, ca să îl numim aşa, a fost distribuit în 1784 de exemplare, după cum scriu autorii lui şi reprezintă o campanile încurajată de Omnia Verba, “pentru libera exprimare a opiniei”.

Rectorul Universităţii din Petroşani, Aron Poantă, spune că a aflat despre aceste manifesteIMG_20130704_155447 şi că a decis să ia măsuri în limitele legale. “Am discutat cu decanul Facultăţii, cu dl Baron şi l-am rugat să discute cu domnul Zăvoianu, să vadă care este situaţia. Vreau să vă spun, însă, că nu există nicio sesizare scrisă din partea vreunui student în acest sens”, a declarat Poantă. Totuşi, oficialul UPet este decis să îl cheme pe profesorul de informatică la Consiliul de Administraţie pentru a discuta problema ridicată, dar a precizat că fără un document care să semnaleze negru pe alb eventualele nereguli nu se pot face prea multe din punct de vedere legal.

Constantin Zăvoianu este lector universitar în cadrul departamentului Matematică-Informatică a Facultăţii de Ştiinţe, unde Decan este  Mircea Baron.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Manual contra promovare.Profesor universitar acuzat de condiţionarea examenelor

  1. O adoratoare

    Cine credeati ca o sa revozlve problema, decanul corupt Baron? la cate bube are asta nici nu se poate pieptana!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute