Mănăstirea Prislop „ocupată” de mii de pelerini

Mii de pelerini au ajuns, duminică, la Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Deşi nu a fost zi de mare sărbătoare, iar pelerinajele organizate pentru grupuri, cu autocarele şi microbuzele aproape au lipsit, românii au aglomerat curtea aşezării din Ţara Haţegului şi împrejurimile acesteia.

Pe ultimii kilometri ai şoselei spre locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca s-au format coloane uriaşe, iar şoferii au avut de aşteptat minute în şir în blocaje rutiere.

Parcarea din faţa mănăstirii şi locurile de refugiu de pe marginea drumului s-au dovedit neîncăpătoare, iar în haosul creat, călătorii care au reuşit să îşi găsească loc pentru a-şi lăsa autoturismele s-au putut considera norocoşi.

„Am venit din Braşov, pentru prima dată în acest an, la Mnăstirea Prislop. Am aşteptat mult timp să putem călători pâna aici, să ne rugăm la mormântul părintelui Arsenie Boca”, spune Ionela, una dintre femeile venite la mănăstire.

Aglomeraţie a fost şi în târgul de suveniruri, dar mai ales în curtea mănăstirii şi pe aleea care duce spre cimitirul acesteia. Cei mai mulţi dintre pelerinii sosiţi duminică dimineaţă la slujbă au avut de aşteptat aproape o oră pentru a ajunge în faţa mormântului duhovnicului Arsenie Boca. Unii au venit echipaţi că măştile de protecţie, în schimb mulţi pelerini au renunţat la purtarea lor, în ciuda aglomeraţiei de la mănăstire.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!