Mănăstirea Prislop, cu o nouă înfățișare. Cum arată locul de pelerinaj al românilor

1645

Oamenii de la Mănăstirea Prislop au acordat o atenție sporită înfățișării așezământului din țara Hațegului, devenit în ultimii ani unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din România.

După mai multe luni de lucrări, se văd rezultatele acțiunilor de înfumusețare a așezării, la care indirect au contribuit și numeroșii pelerini.
Călătorii care vin la biserica medievală și la mormântul duhovnicului Arsenie Boca găsesc aici una dintre cel mai bine îngrijite mănăstiri din România. Cele mai recente investiții în înfrumusețarea ei au vizat lărgirea și pavarea aleilor, gazonarea curții mănăstirii, plantarea mai multor copaci și înființarea unor grădini cu flori, amenajarea zonelor traversate de izvoarele din curte.

Mai multe clădiri noi au fost construite în incinta mănăstirii, iar câteva șiruri de panouri solare au fost montate pentru a asigura alimentarea acesteia cu energie electrică. Mii de oameni vizitează în fiecare sfârșit de săptămână Prislopul. Mulți dintre ei vin pentru a se ruga în fața mormântului călugărului Arsenie Boca, însă alții sunt atrași de frumusețea și liniștea locului.
Mănăstirea Prislop a fost înfiinţată în secolul al XIV-lea, iar de-a lungul timpului a fost locul mai multor evenimente istorice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *