Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție

Managerul unităţii medicale, Daniela Roşca, a fost suspendat din funcţie, începând de luni, potrivit prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a reacţionat la anunţul demiterii managerului SJU Deva, Daniela Roşca. „De la începutul acestei crize, coordonarea SJU Deva a fost efectuată de către Prefect şi DSP Hunedoara, prin managerul SJU. Atributul prefectului nu este numai de a demite sau suspenda, ci şi de a coordona activitatea. Regretăm că domnul prefect îşi asumă demiteri, dar acţiune ba. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de unitate, calm şi de responsabilitate”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.

La spitalul din Deva, numărul pacienţilor infectaţi, cu teste confirmate, este de 13. Dintre aceştia, 10 sunt pe secţia de Boli Infecţioase, iar 3 la Terapie Intensivă. Până acum, au fost declaraţi pozitiv cinci medici, trei la secţia de Oncologie, unul pe secţia de Terapie Intensivă şi un medic de la secţia de Interne.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a primit şi o amendă de 10.000 de lei, de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru că personalul medical nu purta echipamentul medical de protecţie corespunzător, a precizat dr. Daniela Roşca, managerul suspendat al unităţii medicale. Aceasta a precizat că angajaţii spitalului s-au confruntat cu lipsa acută de materiale de protecţie.

„Echipamentele, în număr de 550, ne mai ajung pentru câtea zile”, a preciza, la Digi24, dr. Daniela Roşca, managerul suspendat al unităţii medicale.

„Din 26.000 de măşti chirurgicale ne-au venit 1.000. S-a ajuns în situaţii să se împrumute de la o secţie la alta. În fiecare dimineaţă se face raportare să ştim exact situaţia. Acum suntem OK. Dar nu o să ne ţină mult. Dacă nu reuşim să găsim acum să ni se aducă, se vor termina şi astea. Stocul nu e exagerat de mare. E la limită”, relata, duminică, Daniela Roşca.

Unitatea medicală a intrat în carantină, iar personalul medical care a fost în tură azi-noapte va rămâne, timp de 14 zile, la serviciu, pentru a îngriji cei 73 de pacienţi aflaţi în unitatea sanitară.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție

  1. Unu

    clar ca sunt probleme de aprovizionare …dar … cat s-a carat din spital acasa ? ca pentru majoritatea celor care lucreaza in sistemul medical, magazia spitalului e pe post de depozit personal … asa ca, hai sa avem putin bun simt, sa nu mai plecam cu cutiile in plasa la sfarsit de tura, si atunci o sa ramana ceva si pentru cei care chiar le folosesc acolo unde trebuie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!