MAI EFICIENŢI CA LA “JUDEŢEANĂ”. Primăria Hunedoara testează pentru COVID -19 toţi oamenii din “linia întâi”

Întregul personal al Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” Hunedoara, aproximativ 1.000 de persoane, va fi testat pentru COVID-19 în următoarele zile cu noul aparat Real Time – PCR. Mai mult, primarul Dan Bobouţanu spune că a făcut demersurile legale pentru ca toţi cei care prestează servicii publice comunitare în municipiul Hunedoara să fie testaţi cu celeritate pe cheltuiala primăriei.

Aparatul pentru diagnosticarea pacienţilor cu suspiciune de COVID-19 a fost achiziţionat zilele trecute cu suma de 450.000 de lei. Potrivit lui Radu Budae, managerul instituţiei, până în prezent au fost testate cu noul aparat 55 de cadre medicale de la ATI şi Boli Infecţioase. Noul aparat, poate face 50-60 de teste zilnic, dar capacitatea de testare va creşte până la finalul săptămânii. Aparatul are capacitatea de a furniza în trei ore rezultatele unei „șarje” de 96 de probe, iar cei de la spitalul hunedorean spun că, îndată ce va sosi și ultima piesă, extractorul, care prelucrează automat probele, capacitatea de testare va fi de peste 700 de teste zilnic, „ceea ce înseamnă că vor fi acoperite necesităţile judeţului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Călin Hera, co-founder PiArt Vision. „Pentru personalul spitalului facem o testare în afara definiţiei de caz pentru întregul personal, aproximativ 1.000 de persoane. Am început cu cei de la ATI și Boli Infecțioase, adică aceia care sunt cei mai expuși”, a declarat Radu Budae, managerul spitalului, pentru sursa citată.

Testarea „în afara definiţiei de caz” este agreata şi s-a făcut, de exemplu, la Spitalul Clinic de Urgență Timișoara încă de la jumătatea lunii aprilie. (Regulile “definiţiei de caz” prevăd izolarea timp de 14 zile a celui testat, chiar dacă rezultatul este negativ, ceea ce spitalele din prima linie nu își permit în această perioadă.) Noul aparat Real Time – PCR pentru diagnosticarea pacienților cu suspiciune de COVID-19 de la Hunedoara este similar celor folosite în centrele universitare de la Timișoara și Cluj-Napoca.

Testere pentru toţi cei din linia întâi

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara, spune că a primit ajutorul prefectului Vasilică Potecă în demersurile sale de a testa „în afara definiţiei de caz” persoanele expuse infectării cu COVID. “Am introdus în adresa către Prefectură şi DSP Hunedoara personalul de la Direcţia de Asistenţă Socială (ei distribuie alimente unde este cazul, în municipiu), angajaţii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice, angajaţii de la unitatea medico-socială (unde sunt îngrijiţi pacienţi cu boli cronice), cei de la salubrizarea străzilor, de la ENEL, E-ON, Apa Prod – în general, toţi cei care prestează servicii publice comunitare în municipiul Hunedoara. Sunt câteva mii de oameni, dar şi aparatul este performant şi avem linie de gardă 24 din 24. Sper să avem un răspuns cât mai curând ca să putem începe testarea”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara