Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Hunedoara, de miercuri, 22 ianuarie 2020, a hotărât că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept, se arată într-un comunicat al Tribunalului Hunedoara.

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Hunedoara a hotărât, astfel, suspendarea judecării cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 27 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Vor fi judecate în continuare cauzele de materie civilă, respectiv ordonanţe preşedinţiale, suspendare executare silită, ordin de protecţie, adopţii/plasamente, asigurare dovezi, măsuri asigurătorii; litigiile de muncă şi asigurări, respectiv grevă, concediere; cauzele de contencios administrativ, respectiv de suspendare act administrativ; În materie penală vor f judecate cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele având ca obiect măsuri preventive, cauzele având ca obiect măsuri de siguranţă, indiferent de stadiul procesual, precum şi alte cauze apreciate ca având caracter urgent.

„Menţionăm faptul că în data de 22 ianuarie 2020 personalul auxiliar al Tribunalului Hunedoara, a recurs la forma de protest a suspendării activităţii între orele 10 – 12, în acest sens ataşăm şi informaţii cu privire la activitatea personalului auxiliar”, se arată în comunicatul Tribunalului Hunedoara. Şi judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au luat o astfel de măsură pe fonul aceloraşi nemulţumiri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic