Magistrala feroviară de mare viteză din vestul țării. Cum au lucrat constructorii pe cele 4 tronsoane aflate în șantier

Peste 140 de kilometri ai magistralei feroviare de mare viteză Coridorul Feroviar Rin – Dunăre se află în şantier în vestul ţării şi au termen de finalizare anul 2022.

Pe noua cale ferată, trenurile vor circula cu 160 de kilometri pe oră. Tronsonul Km 614 – Simeria este împărţit în patru loturi, iar valoarea totală a contractelor se ridică la aproape două miliarde de euro. Din cei 141 de klometri, 60 vor fi construiţi pe un traseu nou. De asemenea vor fi construte nouă poduri feroviare peste râul Mureş, trei dintre ele, pe sectorul Simeria – Gurasada, sunt în şantier la mică distanţă între ele. Vor mai fi trei tuneluri de cale ferată, iar clădirile staţiilor CFR vor fi modernizate.

Stadiul lucrărilor pe cele patru subtronsoane se prezintă astfel:

Subtronsonul Bârzava – Km 614, în lungime de 42 de kilometri este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este iulie 2022. Stadiul fizic al lucrărilor era, la finalul lunii iunie, de 12 la sută, iar cel financiar de 26 la sută, potrivit unui grafic al CFR prezentat pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură. În 31 decembrie 2018, stadiul fizic al proiectului era de 7 la sută, potrivit CFR.

Subtronsonul Ilteu – Bârzava, în lungime de 36 de kilometri, este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017. Termenul estimat de finalizare a proiectului este iulie 2022. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 13 la sută, iar cel financiar de aproximativ 24 la sută. La sfârşitul anului 2018, stadiul fizic al proiectului era de 7 la sută.

Subtronsonul Gurasada – Ilteu, în lungime de 22,4 kilometri este construit de Aktor – Astaldi – Arcada Asocierea Railworks. Contractul a fost semnat în noiembrie 2017.  Termenul estimat de finalizare a proiectulu este decembrie 2022. Stadiul fizic al proiectului a ajuns la 4,5 la sută, iar cel financiar la 17 la sută. În decembrie 2018, progresul lucrărilor era de 1,5 la sută.

Subtronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017. Termenul estimat de finalizare a proiectului este octombrie 2022. Stadiul fizic al proiectului a ajuns la 12,5 la sută, iar cel financiar la 19,5 la sută.

Pe lângă cele patru loturi contractate în 2017 între zona frontierei de vest şi Simeria, pe alte patru sectoare, între Simeria şi Sighişoara, lucrările, unele contractate încă din 2011, au ajuns aproape la final, trecând de peste 90 la sută la stadiul fizic al proiectelor, iar termenul estimat de inaugurare este 2019 – 2020.

Coridorul IV paneuropean, în lungime de 2.000 de kilometri, cuprinde traseul Nurnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Sighişoara – Braşov – Bucureşti – Constanţa, şi străbate România pe o distanţă de aproape 900 de kilometri. A fost împărţit pe mai multe secţuni, care se află în diverse stadii de proiectare, licitare şi execuţie. FOTO: Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei