Machetă în mărime naturală. Dinozaur din Canada, în Ţara Haţegului

O machetă de magyarozaurus dacus, în mărime naturală, cel mai mare dintre dinozaurii pitici care a trăit în Ţara Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, va ajunge acasă, tocmai din Canada, dar nu înainte de a fi admirat în toata Europa. Acesta a fost realizat de canadianul Brian Cooley, cel mai renumit artist din lume în acest domeniu

MAIN Dino Canada

Turiştii care vor ajunge în Ţara Haţegului vor putea admira, din această vară, o macheta de magyarozaurus dacus. Dinozaurul va porni din Canada luna viitoare, iar după o călătorie cu vaporul peste ocean, va debarca în Rotterdam,  după care timp de o lună va face turul Europei, urmând ca în iulie să ajungă acasă, acolo  unde îi este locul, adică în Ţara Haţegului. „Este un proiect lansat de Brian Cooley, renumitul artist canadian, care presupune întoarcerea dinozaurul acasă, şi nu oricum, ci cu mare fast. Acesta o să se plimbe prin toată Europa, doritorii se vor putea fotografia cu el, iar în final va ajunge în Ţara Haţegului unde va şi rămâne”, a declarat Cristian Ciobanu, administratorul Geoparcului Dinozaurilor – Ţara Haţegului.

 

Campanie de strângere de fonduri

Pentru ca dinozaurul să ajungă acasă din Canada, este nevoie de 20 de mii de dolari canadieni, iar pentru a strânge această sumă, a fost iniţiată şi o campanie. „Am lansat o campanie de strângere de fonduri pentru că transportul se ridică la o sumă destul de mare. Toţi cei care doresc să ajute ca acest dinozaur să ajungă acasă cât mai repede, pot face o donaţie, iar mai multe informaţii în acest sens se pot găsi pe pagina de internet https://www.kickstarter.com/projects/1318817492/a-transylvanian-dwarf-dinosaur-needs-a-ride-home”, a conchis Cristian Ciobanu.

 

Geoparcul Dinozaurilor, inspiraţie pentru „Jurassic Park”

Magyarozaurus dacus a trăit în Ţara Hategului, care pe atunci era o insulă, în urmă cu 70 de milioane de ani. Acesta este cel mai mare dintre dinozaurii pitici şi are o înălţime de aproximativ şase metri. Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului a  fost introdus pe lista obiectivelor UNESCO, iar în urmă cu 20 de ani zona a fost vizitată şi de către Jack Horner, consultantul ştiinţific al lui Steven Spielberg pentru celebra serie de filme „Jurassic Park”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție