Machetă în mărime naturală. Dinozaur din Canada, în Ţara Haţegului

O machetă de magyarozaurus dacus, în mărime naturală, cel mai mare dintre dinozaurii pitici care a trăit în Ţara Haţegului în urmă cu 70 de milioane de ani, va ajunge acasă, tocmai din Canada, dar nu înainte de a fi admirat în toata Europa. Acesta a fost realizat de canadianul Brian Cooley, cel mai renumit artist din lume în acest domeniu

MAIN Dino Canada

Turiştii care vor ajunge în Ţara Haţegului vor putea admira, din această vară, o macheta de magyarozaurus dacus. Dinozaurul va porni din Canada luna viitoare, iar după o călătorie cu vaporul peste ocean, va debarca în Rotterdam,  după care timp de o lună va face turul Europei, urmând ca în iulie să ajungă acasă, acolo  unde îi este locul, adică în Ţara Haţegului. „Este un proiect lansat de Brian Cooley, renumitul artist canadian, care presupune întoarcerea dinozaurul acasă, şi nu oricum, ci cu mare fast. Acesta o să se plimbe prin toată Europa, doritorii se vor putea fotografia cu el, iar în final va ajunge în Ţara Haţegului unde va şi rămâne”, a declarat Cristian Ciobanu, administratorul Geoparcului Dinozaurilor – Ţara Haţegului.

 

Campanie de strângere de fonduri

Pentru ca dinozaurul să ajungă acasă din Canada, este nevoie de 20 de mii de dolari canadieni, iar pentru a strânge această sumă, a fost iniţiată şi o campanie. „Am lansat o campanie de strângere de fonduri pentru că transportul se ridică la o sumă destul de mare. Toţi cei care doresc să ajute ca acest dinozaur să ajungă acasă cât mai repede, pot face o donaţie, iar mai multe informaţii în acest sens se pot găsi pe pagina de internet https://www.kickstarter.com/projects/1318817492/a-transylvanian-dwarf-dinosaur-needs-a-ride-home”, a conchis Cristian Ciobanu.

 

Geoparcul Dinozaurilor, inspiraţie pentru „Jurassic Park”

Magyarozaurus dacus a trăit în Ţara Hategului, care pe atunci era o insulă, în urmă cu 70 de milioane de ani. Acesta este cel mai mare dintre dinozaurii pitici şi are o înălţime de aproximativ şase metri. Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului a  fost introdus pe lista obiectivelor UNESCO, iar în urmă cu 20 de ani zona a fost vizitată şi de către Jack Horner, consultantul ştiinţific al lui Steven Spielberg pentru celebra serie de filme „Jurassic Park”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit