Lup ucis de mașină pe DN 66, la Bretea Română

Garda de Mediu Hunedoara a informat că vineri, 5 martie, comisarii de mediu au fost alertați că în localitatea Bretea Română a avut loc un accident soldat cu uciderea unui lup.

„După completarea declaraţiei privind capturarea/uciderea accidentală a exemplarului de lup, cadavrul acestuia a fost ambalat în saci de polietilenă și sigilat în vederea transportului acestuia la sediul DSVSA Hunedoara – Deva pentru a se efectua expertiza medico-legală și examenul pentru rabie. După efectuarea investigațiilor cadavrul de lup va fi dirijat spre neutralizare prin incinerare de către DSVSA Hunedoara”, a informat Garda de Mediu Hunedoara. Specia Canis lupus (lup) este cuprinsă în Anexa nr. 4 A – Specii de interes comunitar, Specii de animale şi de plante care necesită o protecţie strictă în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007.

Și în urmă cu o lună, pe raza aceleiași localități, angajaţii Gărzii de Mediu din judeţul Hunedoara au constatat existenţa pe marginea Drumului Naţional 66, la intersecţia cu Drumul Judeţea 668 C, un lup mort – o femelă de circa 3 ani lovită accidental de un autovehicul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului