Lucrările la șoseaua Hunedoara – Călan au fost suspendate

Doar două săptămâni au lucrat constructorii care modernizează șoseaua Hunedoara – Călan, de la începutul lunii iunie, când lucrările au intrat în execuție. Sorin Vasilescu, vicepreședinte al instituției și responsabil al proiectului, a precizat că neînțelegerile între drumari și reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, care coordonează proiectul, au dus la blocarea lucrărilor.

„Am avut un studiu de fezabilitate făcut în 2015, revizuit în 2016, iar în cadrul S.F.-ului respectiv avem o limită de proprietate. După ce au fost efectuate verificări de către ADR Vest, ei au constatat că sunt lucrări care ies din limita de proprietate. Nu avem cadastrarea pe drumurile județene și neputând face lucrările în câteva puncte în afara limitei de proprietate, s-a renunțat la o porțiune de aproximativ 800 de metri de pe banda a treia. Acum suntem într-o situație în care constructorii solicită bani în plus pentru acele lucrări. Am scos 800 de metri. Au apărut tot felul de adrese, tot felul de neînțelegeri între noi și constructori, datorită acelui studiu de fezabilitate care s-a făcut. Încercăm să le reglementăm și sper ca în perioada următoare se înțeleagă și constructorul, dar și colegii noștri, că trebuie să găsim o soluție, astfel încât această investiție, care este singura pe care o avem pe fonduri europene, în derulare, să continue și să respectăm graficul de lucrări pe care îl avem”, a declarat Sorin Vasilescu.

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat în 2 octombrie 2018, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a șoselei Hunedoara – Călan, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în aprilie 2018, după realizarea proiectării.

Drumul județean va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare, informa Consiliul Judeţean Hunedoara.

Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni. „Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara. Lucrările pe porțiunea Hunedoara – Călan se vor termina în timpul programat pentru finalizarea lor, a susținut Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători