Lucrările la noul sens giratoriu din Hunedoara se apropie de final

Un nou giratoriu este construit în Hunedoara cu fonduri europene. Giratoriu este amenajat la intersecţia străzii Victoriei cu strada Pictor Ştefan Luchian, în apropierea Spitalului municipal Hunedoara, iar lucrările au început la mijlocul lunii august. În circa o săptămână, sensul giratoriu ar putea fi folosit de șoferi, informează reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Noul giratoriu are rolul de a fluidiza circulaţia – intensă mai ales dimineaţa şi în cursul anului şcolar – şi de a face posibilă şi modificarea traseului de autobuz de pe linia nr. 2, astfel încât localnicii să poată ajunge cu mijloacele de transport în comun la spital. Autobuzele de pe linia nr. 2 vor putea urca până în staţia nou amenajată în faţa spitalului, după care vor putea întoarce, spre traseul obişnuit, în giratoriu. Pe rețelele de socializare, unii localnici și-au arătat nemulțumirea față de noua amenajare, considerând-o inutilă.

Construcția sensului giratoriu face parte dintr-o investiție cu finanțare europeană, de circa zece milioane de euro, care prevede achiziția de autobuze ecologice și reabilitarea infrastructurii de transport din mai multe zone ale municipiului.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului