Lucrările la arteziana de peste un milion de euro, aproape de final

Peste un milion de euro au fost alocați construcției fântânii arteziene din centrul municipiului. Forma acesteia, dar mai ales costurile ei au stârnit controverse printre hunedoreni, însă autoritățile justifică investiția prin câteva detalii tehnice moderne.

Potrivit proiectului, jeturile controlate ale viitoarei fântâni vor ajunge până la o înălțime de 10 metri prin tehnologii avansate, iar linia melodică și jeturile de apă vor fi sincronizate.

Sistemul audio va fi conceput astfel încât sunetele să fie redate cu acuratețe, dar să nu deranjeze ca volum. Pompele utilizate vor fi de ultimă generație, iar iluminatul arhitectural va fi realizat strict pe tehnologie LED. Pe lângă fântâna arteziană din fața Casei de Cultură a Hunedoarei, mai sunt construite, pe Bulevardul Corvin (transformat în centru pietonal) două fântâni arteziene de mici dimensiuni, una cu 188.000 de lei și una cu 144.000 de lei.
Lucrările la artezienele din centrul Hunedoarei au început în luna august. Fântâna ale cărui costuri au fost estimate la peste un milion de euro trebuie finalizată la începutul lunii decembrie, anunțau constructorii, pe panoul din fața șantierului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!