Lucrările de restaurare a clădirii Primăriei Hunedoara au fost scoase la licitație

107

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Hunedoara au fost scoase la licitație publică. Municipalitatea va investi circa 3,85 milioane de lei pentru reparațiile capitale și creșterea eficienței energetice a Palatului administrativ din Centrul vechi, proiectul fiind cofinanțat din fonduri europene (85 la sută) și din fonduri de la bugetul național (13 la sută).

„Imobilul situat în municipiul Hunedoara, B-dul Libertății, nr.17, este construit în anul 1935. Regimul de înălțime este D+P+1E și are o suprafață construită de 984,350 mp și suprafața construită desfășurată de 2.952,770 mp. Construcția include spații administrative, casa scării, birouri și grupuri sanitare. Asupra imobilului a fost efectuată expertiza tehnică și auditul energetic; concluziile aferente expertului tehnic și auditorului energetic (imobilul s-a degradat și nu corespunde din punct de vedere al protecției termice) au arătat necesitatea luării unor măsuri de reabilitare pentru reducerea consumului anual specific de căldură și creșterii confortului”, se arată în documentația investiției.

Lucrările, care vor fi derulate pe 16 luni de la data semnării contractului de execuție, vizează reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde, termoizolarea fațadelor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalației de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea acoperişului şarpantă, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei şarpantei,r efacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.