Lucrările de modernizare a drumului de la Valea de Pești au fost scoase la licitație

424

Consiliul Județean Hunedoara a scos la licitație publică lucrările de modernizare a Drumului Județean 672 C, din satul Valea de Pești (Uricani) până la limita județului Hunedoara, cu județul Gorj.

Valoarea estimată a investiției depășește 30 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vizează modernizarea a 5,3 kilometri de drum, care începe din Valea de Pești, una dintre cele mai izolate localități ale județului Hunedoara, trece pe lângă lacul de acumulare Valea de Pești și urcă în munți, spre limita județelor Hunedoara și Gorj, în mijlocul sălbăticiei.

„Drumul Județean DJ 672C este un drum public, are lungimea proiectată de 5,244 kilometri și se află în administrarea Consiliului Județean Hunedoara din 2002. În prezent, starea tehnică a drumului județean este una precară, cu structura de rezistență alcătuită din straturi din materiale granulare extrem de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilă, dispuse direct pe terenul de fundare. Pietruirea se prezintă într-o stare tehnică rea, cu defecțiuni frecvente și pe suprafețe extinse, cu o parte carosabilă redusă, cu taluzuri afectate de fenomene de eroziune sau cu materiale care curg de pe versant, fără dispozitive de asigurare a siguranței circulației”, se arată în caietul de sarcini.
Drumul Județean pornește 672 C are o lungime totală de 37 de kilometri, dintre care 31 de kilometri sunt în județul Gorj. El pornește din satul Răchinți (comuna Runcu, Gorj) și traversează munții spre Uricani, unde se intersectează cu DN 66A. Cea mai spectaculoasă porțiune a traseului o reprezintă Cheile Sohodolului. În prezent, este foarte rar utilizat, pe întreaga lungime a sa din cauza zonei izolate în care se află și a stării dale de degradare.

Foto: ARHIVĂ

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *