Lucrări la final pe acoperișul Galeriei suspendate a Castelului Corvinilor

570

Lucrările de refacere a acoperișului Galeriei Suspendate, care face legătura între Palatul Administrativ şi Turnul Ne Boisa din Castelul Corvinilor au ajuns la final.

„În ciuda frigului de afară, înaintăm destul de repede cu acoperișul Castelului Corvinilor”, informează reprezentanții Muzeului Castelului Corvinilor, care au publicat imagini din timpul lucrărilor. Structura de rezistență și învelitoarea acoperișului au fost înlocuite.

„Se folosește acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoarece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, informează reprezentanții Muzeului Castelul Corvinilor.

Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. Castelul Corvinilor trece printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro.

Castelul din Hunedoara a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea, pe locul unei aşezări mai vechi folosită de localnici ca adăpost împotriva invadatorilor. În prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din vestul țării.

Foto: Muzeul Castelului Corvinilor

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.