Lucrări întârziate la noua pista de atletism din Deva. De ce nu se mai lucrează la ea

492

S-a împlinit un an de la începerea construcției noii piste de atletism de pe Stadionul „Cetate” din Deva, însă lucrările nu au mai fost finalizate. De altfel, în 2021, constructorii nici nu au revenit pe șantierul de pe stadionul devean. Potrivit contractului, semnat în martie 2020, termenul de finalizare a investiţiei demarată în iunie 2020 era de cinci luni.

Terenul viitoarei piste a rămas acoperit cu beton, urmând să fie turnat stratul de material elastic (Mondo Sport Flex). În luna mai, reprezentanţii Primăriei Deva au informat operaţiunea complexă a fost amânată până când temperaturile zilnice vor creşte suficient pentru a permite turnarea stratului de cauciuc în condiţii optime. Recent, aceștia au oferit alte explicații pentru întârzieri.

„Pentru pista de atletism care urmează să fie construită materialele sunt comandate din Italia. În cursul anului trecut, pandemia ne-a pus piedică, ne-a interzis să facem importuri din Italia ale materialelor respective. Ele au fost comandate și urmează să sosească, până la sfârșitul lunii iunie. Urmează să fie montată această pistă de atletism, dar vom avea nevoie de condiții meteo deosebite, pentru că specificațiile tehnice pentru montarea acesteia implică o umiditate a aerului, cantitățile de precipitații trebuie să fie reduse sau chiar inexistente, o anumită temperatură. Deci sunt mai mulți factori independenți de voința noastră și de a face lucrările cât mai repede”, a declarat Traian berbeceanu, managerul public al Primăriei Deva, într-o emisune la postul local Info Hd. Lucrările la pista de atletism vor fi finalizate în luna august, potrivit primarului Florin Oancea.

Peste 5,5 milioane de lei, din bugetul local al municipiului Deva, costă noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal de la poalele Cetăţii Devei. Aceasta va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare. Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare, iar în spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *