Lucrări de aproape 545.000 de lei în Staţia CFR Băniţa

Calea ferată din zona Băniţa intră în reparaţii. După ce nu o dată magneţii au pus în pericol traficul feroviar, furând inclusiv piese de la instalaţia de semnalizare, CFR SA alocă fonduri importante pentru remedierea deficienţelor constatate.

cfrAproape 545.000 de lei este valoarea totală a lucrărilor ce vor fi executate în zona Staţiei CFR Băniţa. Lucrările prevăd înlocuirea cablurilor cu rezistenta de izolaţie necorespunzătoare, cu cabluri de semnalizare cu izolaţie de PVC, manta din bandă de oţel şi armătura de aluminiu, pozarea lor în săpătură, subtraversarea liniilor prin tuburi PVC de tipul greu, introducerea în postul de comandă şi în cutiile terminale, efectuarea capului de cablu şi mufarea acestora cu mufe termoretractabile. Practic, este vorba despre execuţia de lucrări la sistemul de semnalizare feroviară. Licitaţia organizată de CFR a fost câştigată de SC Construcţii Feroviare Mureş, la preţul de 544, 603 lei.

În ciuda fondurilor de investiţii alocate anual, problemele de pe calea ferată sunt multe, iar unele sunt generate de magneţii care fură tot ce poate fi valorificat, fără să se gândească la consecinţe. În plus, infrastructura învechită contribuie din plin la creşterea gradului de nesiguranţă pe calea ferată.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute