Lucrări de aproape 545.000 de lei în Staţia CFR Băniţa

Calea ferată din zona Băniţa intră în reparaţii. După ce nu o dată magneţii au pus în pericol traficul feroviar, furând inclusiv piese de la instalaţia de semnalizare, CFR SA alocă fonduri importante pentru remedierea deficienţelor constatate.

cfrAproape 545.000 de lei este valoarea totală a lucrărilor ce vor fi executate în zona Staţiei CFR Băniţa. Lucrările prevăd înlocuirea cablurilor cu rezistenta de izolaţie necorespunzătoare, cu cabluri de semnalizare cu izolaţie de PVC, manta din bandă de oţel şi armătura de aluminiu, pozarea lor în săpătură, subtraversarea liniilor prin tuburi PVC de tipul greu, introducerea în postul de comandă şi în cutiile terminale, efectuarea capului de cablu şi mufarea acestora cu mufe termoretractabile. Practic, este vorba despre execuţia de lucrări la sistemul de semnalizare feroviară. Licitaţia organizată de CFR a fost câştigată de SC Construcţii Feroviare Mureş, la preţul de 544, 603 lei.

În ciuda fondurilor de investiţii alocate anual, problemele de pe calea ferată sunt multe, iar unele sunt generate de magneţii care fură tot ce poate fi valorificat, fără să se gândească la consecinţe. În plus, infrastructura învechită contribuie din plin la creşterea gradului de nesiguranţă pe calea ferată.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători