Lovitură grea pentru ţapinarii care nu respectă normele de mediu

Cei care nu respectă regulile în exploatarea lemnului vor fi mai aspru pedepsiţi. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a vorbit despre necesitatea unui nou Cod Silvic, în contextul ţapimarilor din Estul Văii Jiului, care otrăvesc apele prin activitatea lor.

PadureMinistrul Mediului, Attila Korodi, este de părere că sistemul denumit Radarul Pădurilor, combinat cu viitorul Cod Silvic vor ajuta ca pe piaţa exploatărilor de lemn să rămână doar jucătorii serioşi, dispuşi să respecte legislaţia în domeniu. „Deja este în aplicare sistemul denumit Radarul Pădurilor, care înseamnă o limitare foarte mare a infracţionalităţii, iar dacă infracţionalitatea scade, rămân jucătorii serioşi pe piaţă. În plus, sper ca la începutul iernii să se voteze noul Cod Silvic, să se dea o coerenţă, pentru că la ora actuală exploatarea de zonă forestieră trebuie văzută ca orice exploatare industrială, care trebuie să aibă reguli clare. Este necesar ca şi activitatea de şantier să se desfăşoare în condiţii legale”, a declarat Korodi, în contextul. Problemelor create de firmele care exploatează lemnul în Estul Văii Jiului şi otrăvesc apele. Cel mai prejudiciat este operatorul ed apă şi canalizare din Valea Jiului care se vede nevoit, periodic, să cheltuiască sume importante pentru reactivi, aşa încât apa să redevină propice consumului uman.

Problema ţapinarilor din zona Taia – Jieţ, de lângă Petrila, datează de ani de zile şi nu şi-a găsit rezolvarea nici după intervenţiile Gărzii de Mediu, care a aplicat numeroase amenzi. De câte ori plouă abundent, problemele se repetă fix în aceleeaşi zone unde s-a exploatat masa lemnoasă. Cei care exploatează pădurile în Estul Văii Jiului tulbură apele şi nu o dată a fost nevoie ca staţiile de tratare a apei să fie oprite din această cauză, ori săs e folosească mari cantităţi de reactivi. Exploatările forestiere din Estul Văii Jiului, mai sus de Petrila, au creat an de an probleme populaţiei şi furnizorului de apă potabilă, iar când turbiditatea creşte foarte mult, oamenii riscă să rămână fără apă la robinete.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!