Lovitură grea pentru ţapinarii care nu respectă normele de mediu

Cei care nu respectă regulile în exploatarea lemnului vor fi mai aspru pedepsiţi. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a vorbit despre necesitatea unui nou Cod Silvic, în contextul ţapimarilor din Estul Văii Jiului, care otrăvesc apele prin activitatea lor.

PadureMinistrul Mediului, Attila Korodi, este de părere că sistemul denumit Radarul Pădurilor, combinat cu viitorul Cod Silvic vor ajuta ca pe piaţa exploatărilor de lemn să rămână doar jucătorii serioşi, dispuşi să respecte legislaţia în domeniu. „Deja este în aplicare sistemul denumit Radarul Pădurilor, care înseamnă o limitare foarte mare a infracţionalităţii, iar dacă infracţionalitatea scade, rămân jucătorii serioşi pe piaţă. În plus, sper ca la începutul iernii să se voteze noul Cod Silvic, să se dea o coerenţă, pentru că la ora actuală exploatarea de zonă forestieră trebuie văzută ca orice exploatare industrială, care trebuie să aibă reguli clare. Este necesar ca şi activitatea de şantier să se desfăşoare în condiţii legale”, a declarat Korodi, în contextul. Problemelor create de firmele care exploatează lemnul în Estul Văii Jiului şi otrăvesc apele. Cel mai prejudiciat este operatorul ed apă şi canalizare din Valea Jiului care se vede nevoit, periodic, să cheltuiască sume importante pentru reactivi, aşa încât apa să redevină propice consumului uman.

Problema ţapinarilor din zona Taia – Jieţ, de lângă Petrila, datează de ani de zile şi nu şi-a găsit rezolvarea nici după intervenţiile Gărzii de Mediu, care a aplicat numeroase amenzi. De câte ori plouă abundent, problemele se repetă fix în aceleeaşi zone unde s-a exploatat masa lemnoasă. Cei care exploatează pădurile în Estul Văii Jiului tulbură apele şi nu o dată a fost nevoie ca staţiile de tratare a apei să fie oprite din această cauză, ori săs e folosească mari cantităţi de reactivi. Exploatările forestiere din Estul Văii Jiului, mai sus de Petrila, au creat an de an probleme populaţiei şi furnizorului de apă potabilă, iar când turbiditatea creşte foarte mult, oamenii riscă să rămână fără apă la robinete.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva