Lovitură grea pentru ţapinarii care nu respectă normele de mediu

Cei care nu respectă regulile în exploatarea lemnului vor fi mai aspru pedepsiţi. Ministrul Mediului, Attila Korodi, a vorbit despre necesitatea unui nou Cod Silvic, în contextul ţapimarilor din Estul Văii Jiului, care otrăvesc apele prin activitatea lor.

PadureMinistrul Mediului, Attila Korodi, este de părere că sistemul denumit Radarul Pădurilor, combinat cu viitorul Cod Silvic vor ajuta ca pe piaţa exploatărilor de lemn să rămână doar jucătorii serioşi, dispuşi să respecte legislaţia în domeniu. „Deja este în aplicare sistemul denumit Radarul Pădurilor, care înseamnă o limitare foarte mare a infracţionalităţii, iar dacă infracţionalitatea scade, rămân jucătorii serioşi pe piaţă. În plus, sper ca la începutul iernii să se voteze noul Cod Silvic, să se dea o coerenţă, pentru că la ora actuală exploatarea de zonă forestieră trebuie văzută ca orice exploatare industrială, care trebuie să aibă reguli clare. Este necesar ca şi activitatea de şantier să se desfăşoare în condiţii legale”, a declarat Korodi, în contextul. Problemelor create de firmele care exploatează lemnul în Estul Văii Jiului şi otrăvesc apele. Cel mai prejudiciat este operatorul ed apă şi canalizare din Valea Jiului care se vede nevoit, periodic, să cheltuiască sume importante pentru reactivi, aşa încât apa să redevină propice consumului uman.

Problema ţapinarilor din zona Taia – Jieţ, de lângă Petrila, datează de ani de zile şi nu şi-a găsit rezolvarea nici după intervenţiile Gărzii de Mediu, care a aplicat numeroase amenzi. De câte ori plouă abundent, problemele se repetă fix în aceleeaşi zone unde s-a exploatat masa lemnoasă. Cei care exploatează pădurile în Estul Văii Jiului tulbură apele şi nu o dată a fost nevoie ca staţiile de tratare a apei să fie oprite din această cauză, ori săs e folosească mari cantităţi de reactivi. Exploatările forestiere din Estul Văii Jiului, mai sus de Petrila, au creat an de an probleme populaţiei şi furnizorului de apă potabilă, iar când turbiditatea creşte foarte mult, oamenii riscă să rămână fără apă la robinete.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii