Lovitură de aruncător activă, descoperită în Petroşani

Locatarii unui bloc din cartierul Aeroport, din Petroşani, au tras o sperietură groaznică în momentul în care au găsit un  element de muniţie activ, ce putea exploda în orice moment.

DSC_0353 Oamenii lucrau la amenajarea zonei verzi în faţa unui bloc de pe strada Venus când au găsit proiectilul.

„Din fericire, aceştia nu au lovit muniţia şi nici nu au ridicat-o preferând să solicite ajutorul pompierilor pirotehnişti care, la o primă analiză, au constatat că lovitura de aruncător, de calibru 82 milimetri, era activă putând detona în orice moment”, a declarat căpitan Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Muniţia provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial a fost extrasă din pământ de echipa pirotehnică echipată corespunzător pentru asemenea operaţiuni şi apoi transportată, în condiţii de siguranţă, la un depozit special amenajat, pentru ac mai apoi să fie distrus.

„I.S.U. Hunedoara reaminteşte că muniţia descoperită nu trebuie atinsă, lovită, demontată sau mişcată din loc şi nici nu trebuie predată centrelor de colectare a fierului vechi”, a mai spus Anemona Doda.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva