Lovitură de aruncător activă, descoperită în Petroşani

Locatarii unui bloc din cartierul Aeroport, din Petroşani, au tras o sperietură groaznică în momentul în care au găsit un  element de muniţie activ, ce putea exploda în orice moment.

DSC_0353 Oamenii lucrau la amenajarea zonei verzi în faţa unui bloc de pe strada Venus când au găsit proiectilul.

„Din fericire, aceştia nu au lovit muniţia şi nici nu au ridicat-o preferând să solicite ajutorul pompierilor pirotehnişti care, la o primă analiză, au constatat că lovitura de aruncător, de calibru 82 milimetri, era activă putând detona în orice moment”, a declarat căpitan Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Muniţia provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial a fost extrasă din pământ de echipa pirotehnică echipată corespunzător pentru asemenea operaţiuni şi apoi transportată, în condiţii de siguranţă, la un depozit special amenajat, pentru ac mai apoi să fie distrus.

„I.S.U. Hunedoara reaminteşte că muniţia descoperită nu trebuie atinsă, lovită, demontată sau mişcată din loc şi nici nu trebuie predată centrelor de colectare a fierului vechi”, a mai spus Anemona Doda.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara