Lovitură de aruncător activă, descoperită în Petroşani

Locatarii unui bloc din cartierul Aeroport, din Petroşani, au tras o sperietură groaznică în momentul în care au găsit un  element de muniţie activ, ce putea exploda în orice moment.

DSC_0353 Oamenii lucrau la amenajarea zonei verzi în faţa unui bloc de pe strada Venus când au găsit proiectilul.

„Din fericire, aceştia nu au lovit muniţia şi nici nu au ridicat-o preferând să solicite ajutorul pompierilor pirotehnişti care, la o primă analiză, au constatat că lovitura de aruncător, de calibru 82 milimetri, era activă putând detona în orice moment”, a declarat căpitan Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Muniţia provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial a fost extrasă din pământ de echipa pirotehnică echipată corespunzător pentru asemenea operaţiuni şi apoi transportată, în condiţii de siguranţă, la un depozit special amenajat, pentru ac mai apoi să fie distrus.

„I.S.U. Hunedoara reaminteşte că muniţia descoperită nu trebuie atinsă, lovită, demontată sau mişcată din loc şi nici nu trebuie predată centrelor de colectare a fierului vechi”, a mai spus Anemona Doda.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!