Lotul 3 de pe Autostrada Lugoj – Deva va fi deschis în această lună

Alfred Simonis, un deputat din judeţul Timiş, a anunţat, joi, că în următoarele trei săptămâni se va deschide circulaţie pe Lotul 3 Ilia – Holdea, al Autostrăzii Lugoj – Deva.

„Am vorbit cu domnul ministrul Răzvan Cuc, înainte de a intra în conferinţa de presă, mi-a scris şi mesaj acum, în timpul conferinţei, l-am întrebat dacă pot să anunţ şi mi-a spus că da, până la finalul lunii septembrie se deschide lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Nu am intrat în detalii, dau drumul circulaţiei pe acel lot, fiind posibil ca pe anumite zone să se mai lucreze sub trafic, oricum e mai bine decât să mergem pe drumul ăla (n.r. DN 68 A Deva – Lugoj)”, a declarat, joi, Alfred Simonis, deputat PSD, la finalul unei conferinţe de presă.

Din 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, un tronson de 21 de kilometri între Ilia şi Holdea, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. Antreprenorii spanioli nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei şi, de asemenea, au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată.

În urmă cu o săptămână, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat, la mijlocul acestei săptâmâni, rezilierea contractului Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, acuzând constructorii că au efectuat lucrări de o calitate îndoielnică, iar la final au fost constatate 60 de neconformităţi. Problemele reclamate vizau grosimea asfaltului în mai multe locuri de unde au fost luate probe, dar şi lucrări încă neefectuate pe marinea autostrăzii. Constructorii au contestat decizia CNAIR, susţinând că au finalizat lucrările şi aşteaptă încă recepţia pentru ca Lotul 3 să fie dat în folosinţă.

Lotul 3, o investiţie estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA, trebuia finalizat în mai 2016, lucrările fiind începute în primăvara anului 2014.

CNAIR data în judecată de constructor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost chemată în fața instanței, la Tribunalul București, de constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Dosarul civil, cu obiectul ordonanţă preşedinţială, a fost înregistrat în 4 septembrie, după rezilierea de către CNAIR a contractului pentru construcția celor 21 de kilometri de autostradă, între Ilia și Holdea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva