Locotenentul lui Alin Simota a fost condamnat pentru înşelăciune

2 litera 1Cristian Litera a primit o sentinţă de 10 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni de înşelăciune. Cristian Litera, arestat în prezent într-un dosar de şantaj şi trafic de persoane în care mai este anchetat şi omul de afaceri Alin Simota, a primit o condamnare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani.

Litera, cel care a fost garda de corp a „baronului Văii Jiului” Alin Simota, a fost trimis în închisoare pentru următorii zece ani. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Hunedoara. .„Soluţia instanţei nu este definitivă, împotriva ei putând fi declarat apel”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.
Deveanul a fost anchetat pentru că ar fi dirijat activitatea unor firme ai căror administratori au făcut achiziţii de materiale de construcţii şi alte bunuri în valoare totală de circa un milion de lei. Mărfurile, care ajungeau la Litera, nu mai erau plătite de administratorii firmelor sau erau achitate prin emiterea unor cecuri fără acoperire.

Ţepe cu CEC-uri false
În acest dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare cu executare, şi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, cu executare. Cei doi au administrat societăţile implicate în afaceri ilegale. Ei contactau firmele de materiale de construcţii din ţară, arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC. Bunurile achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi.  Filele CEC eliberate erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite firme din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit Ionuţ Crişan, în faţa magistraţilor.

Recuperatorul plătit de Simota
În prezent, Cristian Litera mai este anchetat într-un dosar de crimă organizată: a fost considerat lider al unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi înşelăciune cu consecinţe grave. Mai mulţi oameni de afaceri din judeţ au fost siliţi să plătească sute de mii de euro, după ce s-au împrumutat de la cămătari cu sume mult mai mici. Dacă nu plăteau, erau ameninţaţi şi agresaţi de membrii grupării. Ulterior, în acest dosar a fost arestat preventiv şi Alin Simota, cel care s-ar fi folosit de recuperatori pentru a-şi intimida concurenţii în afaceri şi în ploitică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj