Locotenentul lui Alin Simota a fost condamnat pentru înşelăciune

2 litera 1Cristian Litera a primit o sentinţă de 10 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni de înşelăciune. Cristian Litera, arestat în prezent într-un dosar de şantaj şi trafic de persoane în care mai este anchetat şi omul de afaceri Alin Simota, a primit o condamnare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani.

Litera, cel care a fost garda de corp a „baronului Văii Jiului” Alin Simota, a fost trimis în închisoare pentru următorii zece ani. Sentinţa a fost pronunţată de magistraţii Tribunalului Hunedoara. .„Soluţia instanţei nu este definitivă, împotriva ei putând fi declarat apel”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.
Deveanul a fost anchetat pentru că ar fi dirijat activitatea unor firme ai căror administratori au făcut achiziţii de materiale de construcţii şi alte bunuri în valoare totală de circa un milion de lei. Mărfurile, care ajungeau la Litera, nu mai erau plătite de administratorii firmelor sau erau achitate prin emiterea unor cecuri fără acoperire.

Ţepe cu CEC-uri false
În acest dosar au mai fost condamnaţi Ionuţ Bălan, la cinci ani de închisoare cu executare, şi Ionuţ Crişan, la şase ani de închisoare, cu executare. Cei doi au administrat societăţile implicate în afaceri ilegale. Ei contactau firmele de materiale de construcţii din ţară, arătându-se interesaţi de achiziţionarea unor produse. După ce luau marfa, lăsau drept garanţie o filă CEC. Bunurile achiziţionate, printre care şi utilaje, erau vândute rapid sub preţul pieţei altor societăţi.  Filele CEC eliberate erau refuzate de bancă pentru că nu aveau acoperire în numerar. Astfel au fost păgubite firme din Hunedoara, Dolj şi Alba Iulia. „Nu ne-am ales cu nimic de pe urma tranzacţiilor, fiind constrânşi să recurgem la înşelăciune. Cu materialele achiziţionate, Cristian Litera şi-a ridicat o vilă”, a mărturisit Ionuţ Crişan, în faţa magistraţilor.

Recuperatorul plătit de Simota
În prezent, Cristian Litera mai este anchetat într-un dosar de crimă organizată: a fost considerat lider al unei grupări specializate în cămătărie, şantaj şi înşelăciune cu consecinţe grave. Mai mulţi oameni de afaceri din judeţ au fost siliţi să plătească sute de mii de euro, după ce s-au împrumutat de la cămătari cu sume mult mai mici. Dacă nu plăteau, erau ameninţaţi şi agresaţi de membrii grupării. Ulterior, în acest dosar a fost arestat preventiv şi Alin Simota, cel care s-ar fi folosit de recuperatori pentru a-şi intimida concurenţii în afaceri şi în ploitică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani