Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi

Fosta stradă Stufit, care înconjoară zona industrială a municipiului Hunedoara, a păstrat priveliștile mizeriei și sărăciei din urmă cu peste jumătate de secol, găsite în fotografii de arhivă. Doar că numărul barăcilor a fost redus la câteva, iar cea mai mare parte a întinderii industriale din fundalul acestora a rămas ocupată cu dărâmături.

Pe marginea drumului, în zona Izvor, localnicii au transformat câteva hectare de teren într-o uriașă rampă de gunoi. Sunt depozitate resturi menajare, deșeuri provenite din dărâmături, mobilier vechi, rămășițe auto și cam tot ce au considerat oamenii că nu mai au nevoie prin casă. „Oamenii trec pe aici cu mașinile și descarcă pe marginea drumului, la câteva sute de metri sau chiar mai apropae de noi, saci cu gunoaie. În trecut, chiar dacă se afla în apropiere de combinat, pe strada aceasta oamenii se mergeau spre grădinile și livezile lor fără a găsi mormanele de mizerie de acum”, spune un localnic. Drumul de trei kilometri leagă zona Izvor de satul Răcăștie, trecând prin fosta platformă industrială și pe marginea acesteia.

Terenurile acoperite cu gunoaie fac parte din teritoriul ocupat în trecut de fosta platformă industrială a Hunedoarei, din care peste 100 de hectare sunt în administrarea Eco Sid, o societate în care acționar majoritar este Consiliul Local al Hunedoarei și care nu are angajați. Virgil Popovici, administratorul provizoriu al societății, a precizat că zona pe care sunt aruncate gunoaiele este vastă, iar fenomenul poate fi cu greu controlat, din cauza suprafețelor mari ale fostei platforme industriale. La scurt timp după ce au fost făcute acțiuni de ecologizare în locurile „vulnerabile”, locurile curățate au fost din nou poluate de localnici. La rândul lor, reprezentanții Poliției Locale susțin că au sancționat mai multe persoane prinse în timp ce aruncau gunoaiele în aceste locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea