Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi

Fosta stradă Stufit, care înconjoară zona industrială a municipiului Hunedoara, a păstrat priveliștile mizeriei și sărăciei din urmă cu peste jumătate de secol, găsite în fotografii de arhivă. Doar că numărul barăcilor a fost redus la câteva, iar cea mai mare parte a întinderii industriale din fundalul acestora a rămas ocupată cu dărâmături.

Pe marginea drumului, în zona Izvor, localnicii au transformat câteva hectare de teren într-o uriașă rampă de gunoi. Sunt depozitate resturi menajare, deșeuri provenite din dărâmături, mobilier vechi, rămășițe auto și cam tot ce au considerat oamenii că nu mai au nevoie prin casă. „Oamenii trec pe aici cu mașinile și descarcă pe marginea drumului, la câteva sute de metri sau chiar mai apropae de noi, saci cu gunoaie. În trecut, chiar dacă se afla în apropiere de combinat, pe strada aceasta oamenii se mergeau spre grădinile și livezile lor fără a găsi mormanele de mizerie de acum”, spune un localnic. Drumul de trei kilometri leagă zona Izvor de satul Răcăștie, trecând prin fosta platformă industrială și pe marginea acesteia.

Terenurile acoperite cu gunoaie fac parte din teritoriul ocupat în trecut de fosta platformă industrială a Hunedoarei, din care peste 100 de hectare sunt în administrarea Eco Sid, o societate în care acționar majoritar este Consiliul Local al Hunedoarei și care nu are angajați. Virgil Popovici, administratorul provizoriu al societății, a precizat că zona pe care sunt aruncate gunoaiele este vastă, iar fenomenul poate fi cu greu controlat, din cauza suprafețelor mari ale fostei platforme industriale. La scurt timp după ce au fost făcute acțiuni de ecologizare în locurile „vulnerabile”, locurile curățate au fost din nou poluate de localnici. La rândul lor, reprezentanții Poliției Locale susțin că au sancționat mai multe persoane prinse în timp ce aruncau gunoaiele în aceste locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin