Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi

Fosta stradă Stufit, care înconjoară zona industrială a municipiului Hunedoara, a păstrat priveliștile mizeriei și sărăciei din urmă cu peste jumătate de secol, găsite în fotografii de arhivă. Doar că numărul barăcilor a fost redus la câteva, iar cea mai mare parte a întinderii industriale din fundalul acestora a rămas ocupată cu dărâmături.

Pe marginea drumului, în zona Izvor, localnicii au transformat câteva hectare de teren într-o uriașă rampă de gunoi. Sunt depozitate resturi menajare, deșeuri provenite din dărâmături, mobilier vechi, rămășițe auto și cam tot ce au considerat oamenii că nu mai au nevoie prin casă. „Oamenii trec pe aici cu mașinile și descarcă pe marginea drumului, la câteva sute de metri sau chiar mai apropae de noi, saci cu gunoaie. În trecut, chiar dacă se afla în apropiere de combinat, pe strada aceasta oamenii se mergeau spre grădinile și livezile lor fără a găsi mormanele de mizerie de acum”, spune un localnic. Drumul de trei kilometri leagă zona Izvor de satul Răcăștie, trecând prin fosta platformă industrială și pe marginea acesteia.

Terenurile acoperite cu gunoaie fac parte din teritoriul ocupat în trecut de fosta platformă industrială a Hunedoarei, din care peste 100 de hectare sunt în administrarea Eco Sid, o societate în care acționar majoritar este Consiliul Local al Hunedoarei și care nu are angajați. Virgil Popovici, administratorul provizoriu al societății, a precizat că zona pe care sunt aruncate gunoaiele este vastă, iar fenomenul poate fi cu greu controlat, din cauza suprafețelor mari ale fostei platforme industriale. La scurt timp după ce au fost făcute acțiuni de ecologizare în locurile „vulnerabile”, locurile curățate au fost din nou poluate de localnici. La rândul lor, reprezentanții Poliției Locale susțin că au sancționat mai multe persoane prinse în timp ce aruncau gunoaiele în aceste locuri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic