Licitație de peste 14 milioane de lei, întoarsă de CNSC

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a întors o licitație de peste 14,5 milioane de lei care viza reabilitarea rețelelor de apă și construirea unor stații de pompe în municipiul Lupeni.

O licitație organizată de operatorul de apă și apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, care a fost contestată de unul dintre participanți, respectiv Asocierea Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU, prin lider de asociere Vires Construct. Practic, s-a solicitat Consiliului anularea actelor atacate și obligarea entității contractante la reluarea procedurii, prin reevaluarea ofertei sale.

După analziarea documentelor, CNSC a dat câștig de cauză celor de la Vires Construct SRL.

”Admite contestația depusă de VIRES CONSTRUCT SRL și dispune anularea adresei de comunicare privind rezultatul evaluării propunerii financiare nr. 41.376/28.11.2018, și a procesului – verbal de evaluare a ofertelor financiare nr. 4, înregistrat cu nr. 41.341/28.11.2018, în partea vizând respingerea ofertei asocierii Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU pentru lotul 2. Obligă entitatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să continue procedura de evaluare a ofertei asocierii Vires Construct SRL – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce SLU pentru lotul 2, cu luarea în considerare a aspectelor analizate, pornind de la premisa că evaluarea acestei oferte nu a fost finalizată, așa cum s-a menționat, în motivare. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi”, este soluția CNSC. Decizia acestora poate fi atacată în instanță.

Lotul al doilea, la cares e referă contetsația, prevede  „reabilitare rețele de apã pe o lungime de aproximativ 8,5km; construirea stației de pompare a apei potabile Ștefan; reabilitare rețele de canalizare pe o lungime de aproximativ 4,1km; construirea unei stații de pompare a apelor uzate Lupeni Est; procurare și montaj apometre”. Valoarea estimată a contractului este de 14.506.677 RON.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!