Liceu modernizat cu fonduri europene

745

Agenția de Dezvoltare regională Vest anunță semnarea contractului de reabilitare și modernizare a Liceul Tehnologic Lupeni, o investiție de 18.668.635 lei, din care 18.119.908 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, de care va beneficia municipiul din Valea Jiului. Conform proiectului, va fi refăcută clădirea liceului, cu o suprafață desfășurată de 3.467 de metri pătrați.

Sunt prevăzute: izolarea termică a fațadei, inclusiv termoizolarea plăcii peste ultimul nivel și înlocuirea tâmplăriei existente, din lemn, cu tâmplărie eficientă energetic, repararea acoperişului tip şarpantă, inclusiv a sistemului de colectare a apelor meteorice, modernizarea instalațiilor termice și electrice, înlocuirea pardoselilor, placarea cu faianță a pereților din băi, repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă pericol de desprindere, finisaje, intervenții la trotuare etc. Totodată, prin proiect vor fi create facilități pentru persoanele cu dizabilități.
Liceul va fi dotat cu mobilier şi echipamente specifice pentru buna desfășurare a procesului educațional, informează ADR Vest.
Investiția se va derula pe o perioadă de 20 de luni.

Foto: ADR VEST

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Liceu modernizat cu fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.