NEWS-ALERT Libertate după trei luni de arest pentru medicii şi farmaciştii acuzaţi de fraude de un milion de dolari

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Medicii oncologi arestaţi în dosarul mafiei halatelor albe vor fi eliberaţi din arest preventiv, după aproape trei luni de la trimiterea lor după gratii.

Doctoriţele Alina Popa şi Elisaveta Mezo, de la Spitalul judeţean Hunedoara din Deva, au declarat recurs la soluţia prin care Tribunalul Hunedoara a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat cauza în care alături de cei doi medici oncologi au mai fost cercetaţi în stare de arest alţi opt farmacişti şi oameni de afaceri hunedoreni.

„Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara” şi a hotărât luarea faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 05 iulie 2013 pentru inculpaţii arestaţi, cu excepţia inculpatului Mihai Drăgoescu, pentru care măsura va fi aplicată  începere din 09 iulie 2013”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Gruparea medicilor şi farmaciştilor anchetată în dosarul DIICOT este cercetată pentru că în perioada 2010 – 2012 ar fi prejudiciat statul român cu peste 3,3 milioane de lei. O parte din sumă a fost obţinută prin decontarea ilegală de către farmacişti,  a câtorva sute de reţete emise de cei doi medici oncologi, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Mircea Laza, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara, din Deva, a declarat că în prezent cei doi oncologi sunt suspendaţi din funcţie, însă ei ar putea fi reprimiţi în spital. Spitalul a scos la concurs un post de medic oncolog, pentru a suplini lipsa de personal pe secţie, însă postul nu a fost ocupat până în prezent, de altfel, niciun candidat nu s-a înscris pe postul liber.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara