NEWS-ALERT Libertate după trei luni de arest pentru medicii şi farmaciştii acuzaţi de fraude de un milion de dolari

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Medicii oncologi arestaţi în dosarul mafiei halatelor albe vor fi eliberaţi din arest preventiv, după aproape trei luni de la trimiterea lor după gratii.

Doctoriţele Alina Popa şi Elisaveta Mezo, de la Spitalul judeţean Hunedoara din Deva, au declarat recurs la soluţia prin care Tribunalul Hunedoara a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat cauza în care alături de cei doi medici oncologi au mai fost cercetaţi în stare de arest alţi opt farmacişti şi oameni de afaceri hunedoreni.

„Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara” şi a hotărât luarea faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 05 iulie 2013 pentru inculpaţii arestaţi, cu excepţia inculpatului Mihai Drăgoescu, pentru care măsura va fi aplicată  începere din 09 iulie 2013”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Gruparea medicilor şi farmaciştilor anchetată în dosarul DIICOT este cercetată pentru că în perioada 2010 – 2012 ar fi prejudiciat statul român cu peste 3,3 milioane de lei. O parte din sumă a fost obţinută prin decontarea ilegală de către farmacişti,  a câtorva sute de reţete emise de cei doi medici oncologi, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Mircea Laza, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara, din Deva, a declarat că în prezent cei doi oncologi sunt suspendaţi din funcţie, însă ei ar putea fi reprimiţi în spital. Spitalul a scos la concurs un post de medic oncolog, pentru a suplini lipsa de personal pe secţie, însă postul nu a fost ocupat până în prezent, de altfel, niciun candidat nu s-a înscris pe postul liber.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna