NEWS-ALERT Libertate după trei luni de arest pentru medicii şi farmaciştii acuzaţi de fraude de un milion de dolari

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Elisaveta Mezo, Alina Popa şi fosta consiliera PC, farmacista Tatiana Făgădar vor simţi gustul libertăţii peste câteva zile.

Medicii oncologi arestaţi în dosarul mafiei halatelor albe vor fi eliberaţi din arest preventiv, după aproape trei luni de la trimiterea lor după gratii.

Doctoriţele Alina Popa şi Elisaveta Mezo, de la Spitalul judeţean Hunedoara din Deva, au declarat recurs la soluţia prin care Tribunalul Hunedoara a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat cauza în care alături de cei doi medici oncologi au mai fost cercetaţi în stare de arest alţi opt farmacişti şi oameni de afaceri hunedoreni.

„Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de cei 10 inculpaţi arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara” şi a hotărât luarea faţă de inculpaţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere din data expirării duratei arestării preventive, astfel: cu începere din data de 05 iulie 2013 pentru inculpaţii arestaţi, cu excepţia inculpatului Mihai Drăgoescu, pentru care măsura va fi aplicată  începere din 09 iulie 2013”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Gruparea medicilor şi farmaciştilor anchetată în dosarul DIICOT este cercetată pentru că în perioada 2010 – 2012 ar fi prejudiciat statul român cu peste 3,3 milioane de lei. O parte din sumă a fost obţinută prin decontarea ilegală de către farmacişti,  a câtorva sute de reţete emise de cei doi medici oncologi, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Mircea Laza, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara, din Deva, a declarat că în prezent cei doi oncologi sunt suspendaţi din funcţie, însă ei ar putea fi reprimiţi în spital. Spitalul a scos la concurs un post de medic oncolog, pentru a suplini lipsa de personal pe secţie, însă postul nu a fost ocupat până în prezent, de altfel, niciun candidat nu s-a înscris pe postul liber.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute