Laura Sârbu mai rămâne în arest

1790

Curtea de Apel Albă Iulia a decis, luni, ca Laura Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva să rămână în arest preventiv pentru alte 30 de zile.

 

 

Decizia este definitivă şi a fost stabilită după ce, iniţial, în 5 iulie, Tribunalul Hunedoara a decis ca Laura Sârbu să fie trimisă în arest la domiciliu.

„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 5 iulie 2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a1.4. Desființează încheierea atacată doar în ce privește dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu față de inculpata Sârbu Laura. Procedând la o nouă judecată în aceste limite, menține măsura arestării preventive luată față de inculpata Sârbu Laura”, se arată în soluția instanței.

În acelaşi dosar, Mihai Bodrean, cumnatul acesteia, om de afaceri şi funcţionar al Primăriei Deva la Biroul de Relaţii Externe, a fost trimis în arest a domiciliu, pentru 30 de zile.

Laura Sârbu, împreună cu soţul ei Hadrian Sârbu, funcţionar în carul Primăriei Deva, şi cu Adrian Bodrean au fost arestaţi preventiv din 1 aprilie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Între timp, Hadrain Sârbu a fost trimis în arest la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Cei trei au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, informa DNA Alba Iulia.

Recent, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Lucian Bocan, administrator al unei firme de construcţii, care a beneficiat de contractul cu Direcţia de Asistenţă Socială, pentru cumpărare de influenţă. Acesta a primit pedeapsa finală de doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

„Înţelegerea a fost de la început, în sensul în care doamna Sârbu Laura ar fi putut asigura primirea lucrărilor, condiţia fiind ca Bodrean Adrian să fie implicat în lucrări împreună cu firma pe care acesta o controla. Societatea aceasta trebuia sa execute lucrarea. Ambele societăţi au rămas după executarea lucrării cu bani, 60% eu, 40% el din profit, asa cum ne-am inteles. Bodrean Adrian mi-a spus că şi Sârbu Laura va primi o parte din procentul de 40% rămas lui, fără a preciza vreodată cuantumul sumei care urma sa ajungă la Sârbu Laura”, se arată în acordul de recunoaştere a vinoăţiei, semnat de inculpat, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.