Lapidarium şi atelier de creaţie în curtea Castelului Corvinilor

castelul hunedoaraAutorităţile locale din Hunedoara promit că în acest an zona Castelului Corvinilor îşi va schimba înfăţişarea. Între primele măsuri care vor fi luate sunt amenajarea unui lapidarium în curtea exterioară a monumentului istoric. În prezent, terenul este folosit ca depozit pentru materiale de construcţii, după ce în anii trecuţi a fost lăsat în paragină. „Zona va fi amenajată ca spaţiu expoziţional, ca lapidarium în aer liber, iar pe perioada verii, am purtat discuţii cun mare sculptor hunedorean stabilit în Italia, Benone Olaru, ca în imediata apropiere a lapidariumului să îşi amenajeze un mic atelier în care va lucra piatra şi marmura”, spune Dan Bera, administrator al castelului. Până la sfârşitul anului 2014, turiştii care ajung în Hunedoara vor putea vedea şi alte schimbări în peisajului monumentului medieval. În lipsa finanţărilor de la Ministerul Culturii, administraţia locală a alocat un buget propriu, de 800.000 de lei pentru lucrările care vor schimba faţa Castelului Corvinilor.

„Până la sfârşitul acestui an cu siguranţă parcarea privată din zona castelului va fi gata, de asemenea lucrările de urgenţă la acoperişul castelului vor fi finalizate”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital         Astăzi începe campania de dezinsecție terestră la Deva!