Lapidarium şi atelier de creaţie în curtea Castelului Corvinilor

castelul hunedoaraAutorităţile locale din Hunedoara promit că în acest an zona Castelului Corvinilor îşi va schimba înfăţişarea. Între primele măsuri care vor fi luate sunt amenajarea unui lapidarium în curtea exterioară a monumentului istoric. În prezent, terenul este folosit ca depozit pentru materiale de construcţii, după ce în anii trecuţi a fost lăsat în paragină. „Zona va fi amenajată ca spaţiu expoziţional, ca lapidarium în aer liber, iar pe perioada verii, am purtat discuţii cun mare sculptor hunedorean stabilit în Italia, Benone Olaru, ca în imediata apropiere a lapidariumului să îşi amenajeze un mic atelier în care va lucra piatra şi marmura”, spune Dan Bera, administrator al castelului. Până la sfârşitul anului 2014, turiştii care ajung în Hunedoara vor putea vedea şi alte schimbări în peisajului monumentului medieval. În lipsa finanţărilor de la Ministerul Culturii, administraţia locală a alocat un buget propriu, de 800.000 de lei pentru lucrările care vor schimba faţa Castelului Corvinilor.

„Până la sfârşitul acestui an cu siguranţă parcarea privată din zona castelului va fi gata, de asemenea lucrările de urgenţă la acoperişul castelului vor fi finalizate”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni