Lapidarium şi atelier de creaţie în curtea Castelului Corvinilor

castelul hunedoaraAutorităţile locale din Hunedoara promit că în acest an zona Castelului Corvinilor îşi va schimba înfăţişarea. Între primele măsuri care vor fi luate sunt amenajarea unui lapidarium în curtea exterioară a monumentului istoric. În prezent, terenul este folosit ca depozit pentru materiale de construcţii, după ce în anii trecuţi a fost lăsat în paragină. „Zona va fi amenajată ca spaţiu expoziţional, ca lapidarium în aer liber, iar pe perioada verii, am purtat discuţii cun mare sculptor hunedorean stabilit în Italia, Benone Olaru, ca în imediata apropiere a lapidariumului să îşi amenajeze un mic atelier în care va lucra piatra şi marmura”, spune Dan Bera, administrator al castelului. Până la sfârşitul anului 2014, turiştii care ajung în Hunedoara vor putea vedea şi alte schimbări în peisajului monumentului medieval. În lipsa finanţărilor de la Ministerul Culturii, administraţia locală a alocat un buget propriu, de 800.000 de lei pentru lucrările care vor schimba faţa Castelului Corvinilor.

„Până la sfârşitul acestui an cu siguranţă parcarea privată din zona castelului va fi gata, de asemenea lucrările de urgenţă la acoperişul castelului vor fi finalizate”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj