Lapidariul gotic a fost deschis la Castelul Corvinilor

IMG_8521Castelul Corvinilor are o nouă atracţie turistică. Vechile pivniţe ale cetăţii medievale au fost transformate într-un loc de poveste, unde vizitatorii pot vedea o expoziţie de piese din piatră care au decorat în trecut zidurile, intrările şi ferestrele monumentului istoric. Efortul celor care au înfiinţat lapidariul gotic al Castelului Corvinilor a fost deosebit. Povestea lapidariului a început în 2008. De atunci oamenii au muncit pentru a da o nouă funcţie încăperilor folosite în trecut ca depozite ale pieselor care înfrumuseţau cetatea Hunedoarei. Aceste încăperi foste pivniţe ale castelului au stat închise publicului, iar obiectele care sunt acum expuse au rămas decenii întregi departe de privirile turiştilor.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Castelului Corvinilor din Hunedoara, în viitorul apropiat un nou lapidariu va fi inaugurat în castel.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației         Drumul spre Poiana Pelegii se deschide parțial         ANI: Răzvan Mareș, în conflict de interese         Veste uriașă pentru șoferi: Se deschide Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva         PREZIDENŢIALE 2019. Liberalii hunedoreni strâng semnături pentru Klaus Iohannis – Preşedinte         Fizioterapie și kinetoterapie sau relaxare și întreținere. Toate într-un singur loc: la cabinetul C.A.R.P. Solidaritatea Simeria         Este Deva o destinație turistică?         43 de kilometri ai Autostrăzii Lugoj – Deva deschiși până la sfârșitul lunii august         CNAIR: Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat dar nu poate fi deschis circulației         Festivalul Plăcintelor pădureneşti la Poiana Răchițelii